Ringo Čech se postavil za Zemana: Ku*vy jsou ku*vy, ku*da, debilové, Schwarzenberg

Praha - Zpěvák, textař, herec, spisovatel a muž mnoha dalších povolání František Ringo Čech se postavil za svého přítele Miloše Zemana. Tvrdí, že si sice některými svými výroky naběhl, ale léčba šokem podle něj zapůsobila, zejména proto, že to nikdo nečekal.

"Miloš si naběhl na desítku, můj kamarád, prezident, skvělej člověk, že nazval ku*vy ku*rvama! To Češi neradi. Pussy Riot je prostě řvoucí ku*da! Ať děláš co děláš! Překlad je překlad! Když to řekne Angličan, tak furt je to řvoucí ku*da, akorát on to říká anglicky. Miloš říká to, co si myslí, nazývá věci pravými jmény, proto ho mám taky rád. Tzv. si naběhl na desítku, nahrál všem svým nepřátelům. Jak to bylo připravený! Jak se toho chytli! Už měli bedny s kartičkama červenejma, už je rozdávali natisknutý a do Miloše! Měl bejt opatrnější," ohodnotil nedávnou Ringo Čech nedávný projev prezidenta Zemana v Hovorech z Lán.

Zeman podle jeho názoru umí pracovat s médii, ale "kašle na to" a novináři opovrhuje.  "Řekl o nich, že jsou žumpa. V mnoha případech měl pravdu, samozřejmě ne všichni, někteří novináři jsou skvělí, stejně jako jsou novináři špatný, jako ve všech oborech jsou mistři i debilové. Několikrát jsem se ho zastal, ale ta hysterie byla obrovská! Dokonce jsem to přirovnal, Miloš, to je reprezentant národa, prostýho lidu. Je to táborský hejtman jako Jan Žižka. A Schwarzenberg, to je prostě panská jednota, to je služebník císaře Zikmunda, tý lišky ryšavý. Takže vlastně takový střetnutí husiti a Zikmundovci. Snad takovýhle přirovnání," tvrdí na svém webu zpěvák.

Všiml si i následných reakcí na Zemanova slova, které označil za histerii. "A hned sundávali obrázky prezidenta, takoví uprděnci! Hysterie hrozná. Je to smutný, že tenhle národ neumí demokraticky přijmout porážku. To zas my slávisti, musím říct, prostě prohrajeme, mrzí nás to a jdeme domů. Nezuříme, neintrikujeme, nic nepodnikáme, ať si políběj prdel a před tím si jí můžou vytřít těma červenejma kartama!" vzkazuje zpěvák.

Léčba šokem 

Následně zpěvák přiznává, že léčba šokem z úst prezidenta Zemana podle něj zapůsobila. "Za prvé to od něj nikdo nečekal a za druhé zhatil propagandu Pussy-Riot, kterou když nic na Rusy neměli, tak použili tyto sexuchtivé poběhlice jako zástěrku pro lidská práva. Zeman jedním rozhovorem zbořil tu farizejskou bublinu i za cenu zuřivé kampaně proti němu, naší mediální žumpy," podotkl.

"Buďte si jisti, že až to lidé pochopí, tak jeho obliba raketově poroste. Nazývat věci pravými jmény a odhalovat podpásovky na lidi se musí jedinou a stejnou zbraní jako používají oni proti lidu. Čím víc se budou v tom media hrabat, tím víc se budou připomínat hrubosti a vulgarity jeho rivalů, které by možná byly zapomenuty. Psychologický tah na jedničku. Kdyby to řekl obaleně, tak by to vyznělo do prázdna. Tak jen se hýbejte škatulata ať je nějaká legrace a Zeman se asi směje nejvíc," dodal.

Zamyslel se také nad tím, jací lidé vlastně ve své podstatě jsou. "Rozčiluje nás, když politik použije to nejtrefnější slovo pro popis daného stavu, byť ho označujeme jako vulgarismus, ale sami ho běžně používáme k označení různých věcí a stavů a to i před dětmi. Kvůli tomuto je část národa ochotna jít i demonstrovat. Ale že nám jiní politici kulantně lžou do očí a veřejně nás okrádají, tak s tímto jsme spokojeni, to na demonstraci není. Všichni krásně mlčíme. Jen tak dál a budeme se mít dobře," píše Ringo Čech.

Závěrem přiložil krátký citát: "Lépe šťavnatým slovníkem pravdu vyjeviti nežli vzletným slovem lež vysloviti...!"

Související

František Ringo Čech

František Ringo Čech je po mrtvici v nemocnici

Česko si od nedělního večera dělá strach o jednu z nejzábavnějších osob v českém šoubyznyse. František Ringo Čech, který má letos v létě oslavit kulaté 80. narozeniny, je podle dostupných informací v ohrožení života.

Více souvisejících

František Ringo Čech Miloš Zeman

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy