Jan Kraus se vysmál Nagyové, Radě ČT i "dementnímu retardovi" Dbalému

Praha - Herec a moderátor Jan Kraus pravidelně komentuje události z české společnosti i politiky. V posledních dnech se zaměřil například na bývalou šéfku Nečasova kabinetu Janu Nagyovou (nyní Nečasovou) i na Radu České televize.

Svědkyně Alena Hegerová u soudu s Janou Nečasovou popsala bývalou šéfku kabinetu jako neomezenou vládkyni, které se muselo například uklízet. Podle Krause jde o "feudalismus našich modropotáků", který ale lze praktikovat jen tam, kde je dostatek "poddaných".

"Tam nenáleží jen paní správcová a šofér, ale zřejmě i řada zpravodajců... Opravdu se neumím představit, že by se mnou podobně kdokoli zacházel déle jak hodinu... To nejmenší co může udělat každý, je : Sbohem..." píše známý moderátor.

Do Rady ČT se bude letos v květnu plnit 5 uvolněných míst, na které se hlásí 53 uchazečů. Ani to Krausovi neuniklo a domnívá se, že pravidlem číslo jedna by mělo být, že nikdo z těch, kdo již v Radě ČT byli, by tam znovu zvolen být neměl.

"Ve většině prokázali, že na to buď nemají, nebo naopak, že mají poněkud jiné zájmy, než dohlížet na nezávislost a řádný chod ČT. Někteří dokonce, že jsou zcela dezorientovaní ve všem, nejen v České televizi..." dodal posměšně Kraus.

Zaujaly ho také zápisky bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého, u kterého Kraus váhá, jestli je "dementní literát nebo zdravý korupčník". Narážím tím na Dbalého deník, do nějž si psal všechny své zážitky a údajné korupce. Obhajoba Dbalého ale argumentuje tím, že jde pouze o literární pokus.

"I tak se však silně nabízí otázka: Nezdá se vám poněkud pozoruhodné "literární" zaměření tohoto muže, způsob jeho "konstrukce" vyprávění? Skutečně si lze představit, že nepřetržitý popis fasování peněz, domlouvání dalších šmelin - víceméně na jedno brdo, pořád dokola - chtěl Dbalý vydat jako rukopis knihy? Nelze vyloučit, ale pan Dbalý by pak byl na úrovni jisté, přinejmenším literární retardace, kdy obsahově píše pořád dokola to samé a má pocit, že píše knihu.." píše Kraus na svých webových stránkách.

"Nabízí se hned proto i další otázka, zda li by takový "literární retandant" měl intelektuální kapacitu vůbec být lékařem, natož dělat ředitele nemocnice..? Hádám, že pan Dbalý je z hlediska inteligence celkem způsobilý - jistou úchylku má možná poněkud jinde. Ta ho možná případně vedla k nápadu, vše si "pyšně, hrdě a šťastně" zaznamenávat. Ale jako "literární rukopis" bych to mohl přijmout jen za podmínky, že bych byl také dementní," vysmál se exřediteli Kraus.

Související

Více souvisejících

Jan Kraus Vladimír Dbalý (exředitel nemocnice Na Homolce) Jana Nagyová

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 26 minutami

Evan Gershkovich

V Rusku začal soud s americkým novinářem Gershkovichem. Hrozí mu 20 let vězení

Vyšetřování prokázalo, že americký novinář Evan Gershkovich sbíral tajné informace o ruské společnosti působící v obranném průmyslu pro americkou Ústřední zpravodajskou službu (CIA), uvedl ve středu první den procesu s vězněným novinářem ruský prokurátor. Podle amerického velvyslanectví v Rusku však nebyly předloženy žádné důkazy o údajné špionáži, uvedla agentura Reuters.

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Petr Pavel přivítal na Pražském hradě slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. (26.6.2024) Prohlédněte si galerii

Pellegrini v Praze. Nový slovenský prezident je na první zahraniční cestě

Do Prahy ve středu dorazil nově zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini, na Pražském hradě jej dopoledne přijal český protějšek Petr Pavel. Pro Pellegriniho jde o první zahraniční návštěvu ve funkci hlavy státu. Prezidenti se shodli, že na obnovení mezivládních jednání ještě nenastal čas. Oba ale vyjádřili naději, že k tomu časem dojde. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Bouřka, ilustrační foto.

Počasí: V Česku dnes opět hrozí silné bouřky

V Česku ve středu po několika dnech opět udeří bouřky. Podle aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v nich může na Moravě a ve Slezsku spadnout až 50 milimetrů srážek. Hrozí také krupobití. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Němci si schraňují léky, Češi mají nedostatek. Válkův náměstek: Moje zima bude opět tuhá

Česko ve spojení s několika zeměmi kritizuje německou vládu za „hloupou strategii“ v oblasti vytváření zásob léků. Během pátečního jednání šéfů zdravotnictví v rámci Rady EU a hodlají situaci řešit. Jako nesprávný je hodnocen nejen přístup Německa, ale také Francie a Rakouska. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy