Rittig zhodnotil Zemanovo rozhodnutí nejet na přehlídku do Moskvy

Praha - Rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana, který v pátek ústy svého tiskového mluvčího ustoupil od plánu zúčastnit se vojenské přehlídky v Moskvě u příležitosti 70. výročí konce druhé světové války, ohodnotil i lobbista a podnikatel Ivo Rittig.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v pátek na tiskové konferenci seznámil novináře i veřejnost s programem prezidenta v době oslav výročí konce druhé světové války. Všechny překvapil tím, když uvedl, že se Zeman přehlídky ruské armády nezúčastní. 

"Čas určený pořadateli na vojenskou přehlídku prezident využije po vzájemné dohodě k bilaterálnímu jednání se slovenským premiérem Robertem Ficem. Jde o vyjádření nejen mimořádně dobrých vztahů, ale i o připomínku toho, že v roce 1945 Rudá armáda osvobozovala obě země. Jde o suverénní a nezávislé rozhodnutí prezidenta republiky," uvedl překvapivě Ovčáček.

"S tím Mlhou mne to fakt připadá, jak když chtěl Husák letět do Washingtonu, taky se musel nejdřív zeptat v Moskvě a pak politbyra," ohodnotil na Twitteru lobbista, který termínem "mlha" označuje prezidenta podobně jako zavražděný podnikatel František Mrázek.

Související

Ivo Rittig

V Pandora Papers se objevil i bývalý politik ČSSD Benda či lobbista Rittig

V projektu Pandora Papers se podle zjištění webu Investigace.cz objevila také jména bývalého teplického politika ČSSD Petra Bendy, lobbisty Ivo Rittiga a někdejšího ředitele televize Prima a pražského dopravního podniku Martina Dvořáka. Jsou údajně zapojeni do případu, ve kterém si dvě panamské firmy poslaly pět milionů v českých korunách. Jedna z firem byla podle dokumentů spojená s Bendou, spoluvlastníky druhé byli Rittig s Dvořákem.

Více souvisejících

Ivo Rittig Miloš Zeman

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy