Klaus nebyl jediný. Na řadu přišel Nečas

Praha - Podnikatele Františka Savova, který je stíhaný za krácení daní a legalizaci výnosů z trestné činnosti, nenavštívil podle serveru Neovlivní pouze Václav Klaus. Údajně se u něj objevil i bývalý premiér Petr Nečas.

Podle serveru podnikatele Savova v londýnském hotelu koncem května navštívil exprezident Václav Klaus. Tím to ale neskončilo. Do Londýna se měl také vypravit i bývalý premiér Petr Nečas.

"Jedna z cest se například uskutečnila 18. září loňského roku. Savovův tým měl po někdejším šéfovi vlády chtít pomoc se zmapováním Babišových bezpečnostních spojek. Tedy doložit, jaký vliv má Babiš díky svým konexím na české bezpečnostní složky," uvádí server.

Petra Nečase měl stejně jako Václava Klause doprovázet do Londýna Savovův mediální manažer. "Měl jsem za úkol je doprovodit, o obsah rozhovorů v Londýně jsem se nezajímal," řekl pod podmínkou anonymity manažer.

Nečas cesty do Londýna nechtěl komentovat. "Nemůžete se mě na nic zeptat," odmítl jakékoli otázky při pokusu o osobní rozhovor. Následně podle serveru nereagoval ani na zaslané sms. 

"O svých osobních ani pracovních schůzkách mne pan Savov neinformuje. Navíc určitě nechce ohrozit bezpečnost svých přátel nebo obchodních kontaktů – postupy pana Babiše jsou dobře známé," uvedl mediální poradce Savova Jan Hrubeš.

Server také pátral po tom, jestli se se Savovem nesešel Jiří Paroubek. Expremiér to uvedl v prohlášení, které má server EuroZprávy.cz k dispozici. Podle Paroubka se ale jeho program při nedávném rodinném výletu do Londýna odvíjel zcela podle přání dcery Margaritky.

"Pan Savov mě prý potkal a pozdravil v ZOO, ale protože mě v Londýně na různých místech pozdravily asi dvě desítky Čechů, nevěnoval jsem tomu příliš pozornosti. Osobně pana Savova neznám. Zajímavé by ovšem bylo vědět, jak se investigativní novinářka o tom, že jsme se s panem Savovem minuli v ZOO, dozvěděla. Mohl jí to říci sám pan Savov, což je velmi nepravděpodobné, anebo F. Savova hlídá bdělá česká rozvědka, a tak v londýnské ZOO viděla i mě," píše Paroubek.

Související

František Savov

Státní zastupitelství obžalovalo Savova a dalších deset lidí z krácení daní

Státní zastupitelství obžalovalo 11 lidí v daňové kauze, u které vyčíslilo způsobenou škodu téměř 653 milionů korun. Na dotaz ČTK to dnes odpověděl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Z dřívějších informací vyplývá, že jedním z obžalovaných je podnikatel František Savov, kterého policie stíhá jako uprchlého. Savov dnes ČTK sdělil, že obžalobu odmítá.
František Savov

Policie navrhla podání obžaloby v případu krácení daní a praní špinavých peněz v kauze podnikatele Savova

Policie navrhla podání obžaloby v případu krácení daní a praní špinavých peněz se škodou zhruba 700 milionů korun. ČTK to dnes sdělil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. V kauze čelí stíhání 11 lidí, podle dřívějších informací je mezi nimi podnikatel František Savov. Kriminalisté ukončili vyšetřování po 8,5 letech.

Více souvisejících

František Savov (majitel vydavatelství Mladá fronta) Petr Nečas Václav Klaus

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 35 minutami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Izraelské tanky v Rafahu. První kroky armády vedly na hraniční přechod

Izrael v úterý ráno informoval, že jeho jednotky převzaly kontrolu nad palestinskou částí hraničního přechodu Rafáh na hranici s Egyptem. Uvedla to agentura Reuters s tím, že armáda má k této záležitosti vydat oficiální stanovisko. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy