Znásilní vás nadržení negři placení USA. Bartoš po oprátkách ještě přitvrdil

Praha – Oprátky, které se vyskytly na středeční demonstraci proti migrantům v Praze, se staly v těchto horkých letních dnech jedním z hlavních témat. Organizátor protestu, předseda strany Ne Bruselu – Národní demokracie Adam B. Bartoš ale ještě přitvrdil.

Oprátky určené „vlastizrádcům", tedy vládě a těm, kteří podporují přijímání uprchlíků, byly podle části veřejnosti i politiků značně přes čáru. Odsoudil je premiér Bohuslav Sobotka i ministr vnitra Milan Chovanec. Ke kritice se paradoxně přidala i další odpůrci imigrantů – iniciativa Islám v České republice nechceme.

Jenže podle Bartoše byly oprátky naprosto v pořádku. „Je to vyjádření názoru adekvátní vážnosti situace. Když vláda souhlasí s přijetím hord negrů proti vůli vlastního obyvatelstva a zrazuje jeho zájmy, je potřeba volit silnější rétoriku. Chceme jim (politikům) dát šanci, aby otočili a napravili své vlastizrádné počínání," uvedl v písemném rozhovoru pro Respekt předseda Národní demokracie.

Neznamená to prý, že by politici měli skončit na oprátce, šlo jen o jakési varování. Oprátkou jim prý hrozil, aby se vzpamatovali. Prý jim tak pomohl, protože jim dal šanci k nápravě situace. „A když se ptáte na uprchlíky - nejde o uprchlíky, ale o nadržené negry placené z USA, kteří jednoho dne mohou znásilnit i vás," varoval novinářku Bartoš.

Jeho strana se prý k otázce řečení uprchlické krize vyjádřila jasně – žádní uprchlíci, uzavření hranic, vystoupení ze Schengenu i EU a armáda na hranicích. To je prý řešení nejen pro Českou republiku, ale i pro celou Evropu.

NE Bruselu – Národní demokracie (zkratka ND) je česká konzervativní nacionalistická politická strana. Bývá řazena mezi krajně pravicové politické subjekty. Do 12. ledna 2014 používala strana název Právo a spravedlnost (PaS). Její předseda Adam B. Bartoš je znám svými antisemitskými a extremistickými názory. Byl policií zatčen při protestech proti průjezdu amerického konvoje.

Kromě toho sestavil seznam „pravdoláskařů", za nějž mu v roce 2010 vyjádřil sympatie Václav Klaus a později seznam Židů v Česku, kvůli kterému začal být roku 2014 vyšetřován Úřadem pro ochranu osobních údajů. Židovská obec v Praze jej označila za antisemitu.

Související

Martin Kupka

Opozice vyzývá Babiše ke stažení stavebního zákona: Je to nekoncepční hybrid

Opozice vyzývá premiéra Andreje Babiše (ANO), aby stáhl stavební zákon z dnešního jednání vlády. Považuje ho za nepřipravený a nekoncepční, řízení podle ní neurychlí. Vláda by měla zákon vrátit do mezirezortního připomínkového řízení. Na dnešní tiskové konferenci to řekli zástupci opozičních stran. Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR), které za přípravu zákona odpovídá, takový krok zásadně odmítá.

Více souvisejících

Adam B. Bartoš NE Bruselu - Národní demokracie Demonstrace kvůli uprchlíkům

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy