Ištvane, je to blamáž, vzkazuje známý publicista

Praha - Spisovatel a publicista Ondřej Neff nepochopitelně kroutí hlavou nad olomouckým vrchním státním zástupcem Ivo Ištvanem ve věci stíhání tří bývalých poslanců ODS.

Neff se domnívá, že pro Ištvana je to blamáž od samého začátku a vyvrcholila jeho prohlášením, že už neobnoví stíhání tří bývalých poslanců ODS. "Svoje rozhodnutí odůvodnil laikovi těžko pochopitelnou právní argumentací: rozhodnutí Nejvyššího soudu nelze měnit a nález Ústavního soudu je dlužno uplatnit jen pro budoucí případy," píše na webu Neviditelný pes.

"Političtí trafikanti tedy vyjdou bez újmy a z dobrého srdce jim to přejme," dodal spisovatel publikující pod přezdívkou Aston.

Sarkasticky přiznává, že by přece jen bylo komické, že by údajnou korupci odskákali oni tři ve státě, kde se děje tolik podivných věcí. "Podivných, vysvětlitelných jen totálním podplácením – nedoložitelným a nepostižitelným. Přitom politická trafika je asi to poslední, co občanovi vadí," dodal.

Pokud by to někomu vadilo, musel by podle Neffa budovat barikády a bouřit se jako v roce 1848, tedy za situace, kdy politické strany v zájmu odpolitizování státní správy zaplnily ministerstva nově nominovanými náměstky ministra, nominovanými podle stranického klíče.

"Každý z těch náměstků dostal post kvalifikovatelný za trafiku, navíc je to post, ze kterého ho nikdo nemůže jen tak ledajak odvolat právě podle nového služebního zákona. Tahle masivní distribuce trafik Ištvanovu blamáž jen prohlubuje," dodal Neff.

Související

Ivo Ištván.

Státní zástupce Ištvan končí v Olomouci, přechází do Brna

Z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci odejde ke konci března jeho dosavadní vedoucí Ivo Ištvan. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) vyhověl jeho žádosti o přeložení. Od dubna bude Ištvan státním zástupcem brněnského Nejvyššího státního zastupitelství. V tiskové zprávě o tom dnes informovalo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.
Ministerstvo spravedlnosti ČR

Ministerstvo se chce zbavit Bradáčové, Ištvana a Zemana? Nesmysl, oponuje Benešová

Ministerstvo spravedlnosti podle nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana nepřijalo žádnou z jeho připomínek k návrhu zákona o státním zastupitelství. Jde mimo jiné o funkční období nejvyššího státního zástupce a obou vrchních státních zástupců. Podle Zemana je tak účelem zákona zřejmě především přeobsadit tyto funkce.

Více souvisejících

Ivo Ištvan Ondřej Neff

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy