Ringo Čech se naštval a promluvil o "nevzdělaných idiotech"

Praha – František Ringo Čech získal před několika dny z rukou prezidenta Miloše Zemana za zásluhy v oblasti kultury. Kritické hlasy ale spíše mluví o tom, že umělec získal cenu spíše za to, že je Zemanův přítel. Na sociálních sítích se také objevil asi nejznámější obraz Ringo Čecha nazvaný „Zvířátka obdivují píču“. Jenže v upravené podobě.

Právě zmíněný obraz je jedním z těch bodů, na který ironicky poukazují kritici Ringo Čech!a a jeho státního vyznamenání. „To je přece nádhera. Jako by se na to ti blbouni každý večer nedívali. Ten obraz má určitej vtip, kterej spočívá v tom, že tu píču obdivují zvířátka. Ale na té píče není nic obdivuhodného. Samozřejmě, že kdo chce psa bít, ten si hůl najde," uvedl umělec v rozhovoru pro Týden.

Psali jsme:
Ringo Čech promluvil o Zemanovi a dodal: Nevypadal dobře, málem spadl
 

Neznámý vtipálek dokonce obraz upravil a nazval „Zvířátka obdivují Zemana". „To je z čirýho nepřátelství. Nezapomeň, že v zemi, kde je deset milionů obyvatel, si deset milionů obyvatel myslí, že by si to zasloužili víc. To vůbec není směrodatný. Nehledě na to, že když si uvědomíš, co jsem všechno dělal, tak je to strašně moc. Kdo to za svůj lidskej život udělal?" myslí si Ringo Čech.

Cenu prý rozhodně nezískal jen proto, že by byl osobním přítelem Miloše Zemana. „Ale to je pohled nevzdělanýho idiota. Musíte, kluci, napsat, že já jsem až do dneška napsal 1300 písniček. To - myslím, že mimo Gotta - neudělal nikdo. Napsal jsem jedenáct knih. Tři celovečerní filmy. Měl jsem devět televizních show. A mám divadlo, které má 40 let vyprodáno, napsal jsem šest divadelních her," uvedl s tím, že jeho hra Dívčí válka je podle jednoho z divadelních vědců třetí nejhranější česká hra. Navíc ji prý hrají ochotníci nejen v Česku, ale třeba i v Kanadě.

Související

František Ringo Čech

František Ringo Čech je po mrtvici v nemocnici

Česko si od nedělního večera dělá strach o jednu z nejzábavnějších osob v českém šoubyznyse. František Ringo Čech, který má letos v létě oslavit kulaté 80. narozeniny, je podle dostupných informací v ohrožení života.

Více souvisejících

František Ringo Čech Miloš Zeman státní vyznamenání

Aktuálně se děje

před 58 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

včera

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

Zdroj: David Holub

Další zprávy