Na Albertov přišli i odpůrci Zemana, policie zastavovala průvod

Praha - Na pražský Albertov na demonstraci na podporu prezidenta Miloše Zemana přišlo i několik jeho odpůrců. Přinesli si s sebou transparenty i červené karty. Objevil se také průvod na podporu uprchlíků, ten cestou z Albertova dvakrát zastavila policie.

Zatímco podporovatelů současného prezidenta přišlo několik tisíc a byli vybaveni transparenty i českými vlajkami, odpůrci byli ve výrazné menšině. Ještě před příchodem Zemana na pódium začali skandovat "Ať žije Havel", brzy je ale přehlušili příznivci prezidenta provolávající heslo "Ať žije Zeman".

Názoroví oponenti o sobě snažili dávat vědět i během Zemanova projevu, byli ale daleko od pódia a v menšině. Prezidentův projev tak paradoxně nejvíce narušili jeho příznivci ze zadních řad, kteří si stěžovali, že neslyší. Činili tak ale zrovna v době, kdy Zeman držel minutu ticha na uctění památky obětí pařížských teroristických útoků.

Odpůrci a příznivci Zemana se slovně střetli po skončení akce. Několik mladých lidí zůstalo stát na ulici s transparenty "Nebojím se", "Nenávist není řešení" nebo "Svoboda, solidarita".

Průvod na podporu uprchlíků policie dvakrát zastavila

Průvod na podporu uprchlíků se cestou z Albertova dvakrát zastavil. Nejprve u Botanické zahrady, kde podle policie jeho účastníci nechtěli dodržet stanovenou trasu.

Podruhé stál o pár desítek metru dál v Benátské ulici, kde policie zadržela muže se zapálenou dýmovnicí. Účastníci za to policisty vypískávali. Nyní průvod prochází Lípovou ulici, uzavírají ho policisté.

Související

Více souvisejících

demonstrace 17. 11. 2015 17. listopad

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 11 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

16letý chlapec slíbil věrnost Islámskému státu. Chtěl útočit během olympiády ve Francii

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy