To měli Ransdorfa obejmout? Jan Kraus rozebral švýcarskou kauzu a došel k překvapivému závěru

Praha – Moderátor a bavič Jan Kraus se ve své show pozastavil nad hlavní událostí minulého týdne – zadržení komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa ve Švýcarsku. Když celou situaci analyzoval, došel k překvapivému závěru.

Aférou Ransdorfa podle něj teď žijí všichni, protože to se nedá jen tak minout. „To je přece jenom událost, která se v osadě jen tak neodehraje. A ještě je to napojený na bratry Slováky, takže nádhera, To je takovej vánoční dárek," smál se Kraus.

Kauzu prý moderátor sleduje pečlivě, protože je zajímavá. „Nejdřív mě úplně ochromila ta částka devět miliard, to je rozpočet Bratislavy. Ale samozřejmě jsem si říkal, bůh ví, jak to bude. Je to zajímavý, hlavně když sledujete vyprávění pana Ransdorfa, jak on to vysvětluje, protože on říká, že nikomu nenaletěl a že se velmi dobře seznámil s těma podkladama a že skutečně naznačovaly nějaký dědictví. Ale hned v další větě říká, že ty papíry, co naznačovaly dědictví, viděl těsně předtím, než šli do té banky. Takže je studoval čtvrt hodiny, deset minut, já nevím," poukazuje na nelogičnosti moderátor.

To není jediná rarážející okolnost. „Pak je druhá věc, která je kurióní. Jel tam se třema lidma, z nichž dva už údajně byli trestaní, takže ji vidět, že si dlouho vybíral, s kým vyrazí do Švýcarska. Kuriózní taky je, že tam jel navázat vztahy mezi člověkem, co tam má dědit, a tou bankou. Já jsem si představoval, jak by to proběhlo, kdyby to bylo podle pana Ransdorfa. On by řekl – já jsem přijel navázat vztahy, tady Lukáš má dědit devět miliard a on se s ním nikdo nebaví. A oni by řekli – dobře, pro někoho dojdeme. Ten by přišel a řekl – já jsem bankovní úředník. A pan Ransdorf by řekl – já jsem přijel, protože se s ním vůbec nebavíte a neposíláte mu výpisy. A ten bankovní úředník by měl udělat co? Obejmout pana Ransdorfa a říct – moc ho od nás pozdravujte, a my se za ním zastavíme, nebo ať on příjde, nebo sejdeme se v létě někde na přehradě?" nechápe Kraus, jak by měly být ty vztahy navázány.

Dodal, že on má peníze v české bance a žádné vztahy taky nemá. Chodí mu prý jen výpisy. „Pak je kuriózní, že pan Ransdorf objevil, že ve Švýcarsku má obrovskou moc bankovní sektor a policie. On tam podle mě v bance mluvil jen s recepční, jak to tak odhaduju, ale sebrali je hned, údajně došlo k nějakému nevhodnému chování. Já myslím, že je možný, že se ve švýcarské bance dozvěděli, že jim do budovy vnikl komunista a na to je Švýcarsko opatrný. Protože kdyby byli ve Švýcarsku komunisti jako tady, tak by Śvýcarsko nebylo Švýcarskem. To oni si pohlídají," smál se bavič.

„Do toho jsme se dozvěděli, že pan Ransdorf je nevinnej, ale podle švýcarského systému, kterej je jinej než českej, je obviněn. Ale náš výkonný výbor komunistické strany ho považuje za nevinnýho, což nám naštěstí může být jedno. Celá kauza je ještě unikátní v tom, že pan Ransdorf je taky z prognostickýho ústavu. To je Zeman, Klaus a Ransdorf. A ještě Dlouhý je odtamtuď. Dva už se stali prezidentama, hrozí Ransdorf, Dlouhý je v záloze. Ten ústav nám byl čert dlužnej. Ještě mě napadlo, jestli nedošlo k mýlce v tom názvu. Že to možná neměl být prognostický ústav, ale diagnostický ústav," dodal Kraus.

Související

Více souvisejících

Jan Kraus Miloslav Ransdorf

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy