Českou Miss je Andrea Bezděková

Praha - Českou Miss 2016 se dnes večer stala Andrea Bezděková z východočeského Náchodu. Z deseti finalistek jí vybrala porota, diváci volili druhé a třetí místo. Za první vicemiss zvolili Natálii Kotkovou, za druhou vicemiss Kristýnu Kubíčkovou. Bezděková na trůnu královny krásy vystřídala loňskou vítězku Nikol Švantnerovou.

Bezděková převzala korunku pro vítězku soutěže v pražském Obecním domě. Jedenadvacetiletá bruneta bude Českou republiku reprezentovat v mezinárodní soutěži Miss Universe. V současné době studuje na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Má ráda zimní sporty, tenis, věnuje se tanci.

Vítězku vybrala odborná porota, ve které bylo 40 lidí. Na rozhodování se podílela například ředitelka soutěže Marcela Krplová, prezident rádia Frekvence 1 Michel Fleischmann, olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, modelka Iva Kubelková nebo herec Jakub Prachař.

Českou Miss World 2016 a první vicemiss je po dnešku dvaadvacetiletá Natálie Kotková z Ústí nad Labem, které při předávání cen spadla z hlavy špatně držící korunka a následně se rozbila. Titulem Česká Miss Earth 2016 a druhé vicemiss se pyšní osmnáctiletá Kristýna Kubíčková. Obě budou Česko také reprezentovat na zahraničních soutěžích.

Kotková žije v Praze, odkud pochází ještě jedna ze soutěžících. V metropoli se natáčelo krátké video, které dívky při soutěži představilo. Dnes se v Lidových novinách a deníku Blesk objevily informace, že městská část Praha 3 uvolnila 100.000 korun na tvorbu videoklipů finalistek z Prahy. Finanční dar měl na starost místostarosta a radní pro kulturu Alexander Bellu (ODS), který je zároveň jednatelem společnosti, jež v Česku prodává italskou obuv, kterou měly finalistky soutěže na sobě. Bellu odmítl, že by šlo o střet zájmů a videa ze soutěže podle něj pomohou k propagaci městské části.

Deset finalistek se při soutěži představovalo postupně. Nejprve se ukázaly při promenádě v šatech. Po odvysílání medailonku, v němž se jednotlivé finalistky představily, se předvedly i v plavkách. Dívky absolvovaly také vědomostní soutěž, při které odpovídaly na otázky moderátorů pořadu Leoše Mareše nebo Libora Boučka. Před vyhlášením byly odvysílané ještě záběry ze soustředění v Thajsku a na závěr se dívky promenovaly ve společenských šatech od módní návrhářky Blanky Matragi, která zasedla i v porotě.

Přímý přenos ze soutěže vysílala televite FTV Prima. Ve dvě a půl hodinové show vystoupily například hudební skupiny Slza, No Name nebo Lake Malawi.

Obnovená soutěž miss se v Česku koná přes čtvrt století. Soutěž Miss ČR od roku 1989 pořádal Miloslav Zapletal. Soutěži od roku 2005 konkurovala Česká Miss, kterou založila Michaela Maláčová - československá královna krásy z roku 1991. Zapletal se s Maláčovou soudil kvůli tomu, že pro svou soutěž používá podle něj zaměnitelný název. Soudy ale rozhodly ve prospěch Maláčové. Nakonec byly soutěže sloučeny a od roku 2011 existuje pouze jedna - Česká Miss. Krplová je majitelkou a šéfkou soutěže od roku 2014.

Související

Jana Adamcová, Jana Doleželová a Jana Stryková společně oslavily svátek  (foto: Café 80´s)

Slavné Jany oslavily svátek v osmdesátkovém stylu

Praha – Na svátek Jany se v pražském klubu Cafe 80´s sešly slavné Jany, aby svůj den pořádně oslavily. Janě Adamcové, Janě Doležalové a Janě Strykové popřály další slavné tváře včetně některých protagonistů nového muzikálu Janka Ledeckého Iago, který se právě zkouší v Divadle Hybernia.

Více souvisejících

Andrea Bezděková Česká miss

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy