Jsem docela pilná holka, komentuje vyznamenání Vondráčková. Poslala vzkaz kritikům i synovi Špinarové

Praha - Zpěvačka Helena Vondráčková patří k těm, kteří v sobotu z rukou prezidenta Miloše Zemana převzali státní vyznamenání za svou práci. Ona sama si prý tohoto ocenění velice váží, dodala však, že je škoda, že jej za zesnulou Věru Špinarovou nepřevzala její rodina.

Medailí Za zásluhy Miloš Zeman ocenil řadu známých osobností. Z oblasti kultury vyznamenal například spisovatele a autora Rychlých šípů Jaroslava Foglara. Medaili dostali herci Juraj Kukura, Jan Skopeček a Luděk Sobota, režisér Troška nebo umělci Jaromír Nohavica, Štefan Margita, Eva Urbanová, Yvetta Simonová a in memoriam Jarmila Šuláková. Ocenění získala také Helena Vondráčková.

„Moc vám děkuji za vaše gratulace ke státnímu vyznamenání, které jsem včera dostala od pana prezidenta. Je to vyznamenání, jak pan prezident zdůraznil, za celoživotní práci, za snahu přinášet lidem radost - v mém případě doma i v zahraničí. Když to tak zhodnotím - a teď jsem měla při svém jubileu velkou možnost – byla jsem docela pilná holka. A pokračuji ve své práci dál,“ uvedla na sociálních sítích k vyznamenání zpěvačka Helena Vondráčková.

Pro ahaonline.cz také uvedla, že kritiku těch, kteří byli oceněni, nebere vážně. „Jsou lidé přející, jsou lidé závistiví, to je naprosto normální jev. Těm, co přejí, tak jim bude přáno, a těm, co závidí, tak bych poradila, aby tuto neřest co nejdříve vymýtili ze své hlavy,“ vzkázala oceněná umělkyně.

Zalitovala také toho, že se ceremoniálu nezúčastnili zástupci rodiny nedávno zesnulé zpěvačky Věry Špinarové. „Nevím, jestli to bylo moudré rozhodnutí, ale na rozdíl od syna si myslím, že by toho Věra měla radost. Ona byla úžasná zpěvačka a já jsem si jí vždy vážila. Stát ji chtěl ocenit za její úspěchy. A to by se nemělo odmítat,“ tvrdí Vondráčková.

Související

Vondráčková, Helena

Marie Poledňáková? Zemřela úžasná osoba, která dovedla pobavit národ, vzpomíná Vondráčková

Marie Poledňáková, autorka slavných komedií s Tomášem Holým nebo filmu S tebou mě baví svět, zemřela v úterý ve věku 81 let. Na přelomu 70. a 80. let natočila několik komedií, které jsou u diváků oblíbené dodnes. Zasloužily se o to zejména televizní snímky Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Největší úspěch ale slavil S tebou mě baví svět.

Více souvisejících

Helena Vondráčková státní vyznamenání

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

Tragická střelba na pražské FF UK zasáhla 9000 lidí. O krizovou pomoc se staraly stovky lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) as ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy