Moderátor ČT se přiznal: Měl jsem problémy s alkoholem, úplně jsem se zhroutil

Praha – Diváci České televize si asi všimli, že moderátor Událostí Jakub Železný na měsíc úplně zmizel z obrazovek. Důvodem nebyla jen smrt jeho maminky, ale další problémy, kvůli kterým moderátor podle vlastních slov prožil nejhorší momenty života.

Železný, který se vrátil pohublý a se strništěm, se vypořádává se smrtí maminky Marty Davouze. Ta zemřela na začátku července. Moderátor České televize dostal volno, aby mohl odjet do Francie, kde česká spisovatelka poslední roky žila.

Spisovatelka trpěla rakovinou jater, kterou lékaři objevili před deseti lety. Tehdy se z toho dostala a vypadalo to, že nemoc definitivně porazila. Minulý rok se ale problémy vrátily a její stav se výrazně zhoršil.

Sám Železný v rozhovoru pro Magazín DNES poukazuje na to, že blízkost konce si lidé uvědomí, až když nastane. „To zná každý, komu někdo zemřel. Nevěříte. Říkáte si, že je dnes přece medicína na takové úrovni, že se to zvládne,“ řekl moderátor.

Pětačtyřicetiletý novinář nese ztrátu maminky hodně těžce. „Říkal jsem si, že přece není možné, aby tady máma nebyla. Pro mě to byla první ztráta tak blízkého člověka v životě a pořád si ji vlastně neuvědomuju. Že nepřijde, nezavolá, za nic mě nevypeskuje ani nepochválí. Že už jí nemůžu zavolat o radu,“ vypráví.

První polovina letošního roku podle něj byla zatím nejhorší v jeho životě. Nejprve řešil osobní problémy s partnerkou i finanční potíže, protože se málem stal obětí podvodu při koupi bytu. Přiznal také, že měl i problémy s pitím. A to vše završil odchod maminky.

„Víno. Množství, které jsem pil každý večer bylo najednou neúměrné. A to až tak, že jsem si ráno nepamatoval večerní hádku a musel jsem vyzvídat, o čem byla," přiznal Železný s tím, že denně dokázal vypít i dvě lahve!

„Byl jsem fyzicky i psychicky na dně. A pak jsem se zhroutil. Sesypal. Úplně,“ prozradil Jakub Železný.

Související

Bohuslav Svoboda

Svoboda chce, aby se městská policie omluvila Železnému za zveřejnění videa

Městská policie v Praze (MPP) podle primátora Bohuslava Svobody (ODS) nebyla oprávněna zveřejnit videozáznam zachycující řešení přestupku moderátora České televize Jakuba Železného v centru města. Zásah strážníků byl profesionálně správný, pochybením je zpracování a forma zveřejnění videozáznamu, uvedl primátor. 

Více souvisejících

Jakub Železný Marta Davouze Česká televize

Aktuálně se děje

před 22 minutami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 55 minutami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 1 hodinou

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Rusové zasáhli Oděsu raketami. Čtyři mrtví, 20 zraněných

Podle náčelníka Oděské regionální vojenské správy Olega Kipera, došlo večer 29. dubna k ruskému raketovému útoku na Oděsu. Vyžádal si oběti a zraněné.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy