Člen DSSS: Chci tu diktaturu. Na svobodu nejsou Češi zvyklí

Olomouc – Člen Dělnické strany sociální spravedlnosti Libor Lorenc popsal serveru EuroZprávy.cz svůj pohled na ideální politický systém, za který jako člen strany bojuje. Nejraději by tu viděl diktaturu, na kterou je prý český národ zvyklý.

DSSS pomalu roste v průzkumech voličských preferencí. Ve studentských volbách se tento rok krajně pravicová strana umístila na třetím místě a především na severu Čech je strana velmi populární.„V naší malé zemi uprostřed totálně zmatené Evropy by byl nejlepší způsob vládnutí diktaturou. Český národ, a já jsem patriot, je prostě zvyklý na to, že se mu řekne, co má dělat a on to udělá,“ řekl Lorenc pro EuroZprávy.cz.Podle něj lidé nechtějí rozhodovat sami o sobě, neumí totiž s takovým darem pracovat. Patrné je to prý v médiích. „Tímto jsem jasně řekl, že současný politický systém nefunguje a fungovat nikdy nebude,“ razantně pravil Lorenc.Má ale i alternativu pro případ, že zavedení diktatury bude považováno za radikální řešení. „Jednoduše zrušit stávající právní marast a obratem přijmout zákoníky okopírované z nějaké země, kde to funguje. Mám na mysli hlavně severské státy. A co se Ústavy týká – nechal bych ji na úrovni začátku devadesátých let,“ popisuje pravicový radikál EuroZprávám.cz.Přestože je Lorenc svým smýšlením pro určité omezení svobody občanů, vyzdvihuje silně sociální státy na severu Evropy, které jsou považovány za nejdemokratičtější a nejliberálnější země na světě.K tomu, abychom dosáhli úrovně skandinávských zemí, nám prý brání členství v EU a NATO. „Myslím, že po vystoupení z EU a NATO lze takovouto politiku směle provozovat. Daně máme poměrně dost vysoké na standardy EU, tak bych je nechal, jen bych rozhodně zefektivnil a zprůhlednil jejich využívání. Třeba akciové společnosti mají za každoroční povinnost složit účet z hospodaření svým akcionářům, nevidím nejmenší problém v tom, aby stát dělal to samé. EU a NATO nám jednoznačně škodí,“ řekl Lorenc EuroZprávám.cz.

Související

Ministerstvo vnitra ČR

Extremismus v ČR? Neonacisté jsou rozdrobení, anarchisté početně slabí, uvádí zpráva

Pravicově extremistické hnutí bylo loni výrazně fragmentované. Radikální levice byla nadále početně slabá, dominovala jí anarchistická scéna. Uvádí to výroční pravidelná zpráva o extremismu, kterou zpracovalo ministerstvo vnitra a kterou má ČTK k dispozici. Počet extremistických trestných činů po dřívějším poklesu meziročně vzrostl o deset na loňských 153, policie objasnila 102 z nich.

Více souvisejících

dsss

Aktuálně se děje

před 17 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Osm zraněných, desítky poškozených budov. Na ukrajinské frontě v noci opět útočila letadla i drony

Ukrajinské systémy protivzdušné obrany zničily 17 z 20 útočných dronů, které Rusko nasadilo na ukrajinské území. Informovala o tom agentura Reuters. Drony byly zničeny nad oděským regionem na jihu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy