Malíř tykadel Smetana dorazil do Prahy k výslechu

Praha - Bývalý řidič autobusu Roman Smetana z Olomouce dorazil v úterý dopoledne na policejní služebnu v pražské Bartolomějské ulici, kam byl předvolán kvůli podání vysvětlení. Týká se maření úředního rozhodnutí, řekl Smetana přítomným novinářům.

Maření úředního rozhodnutí se měl Smetana dopustit tím, že nenastoupil do vězení, kam ho poslal soud na 100 dní poté, co neodpracoval alternativní trest v podobě veřejně prospěšných prací. K němu byl odsouzen za pomalování předvolebních plakátů, kdy kandidátům přimaloval tykadla.

Smetana se přišel na policii sám dobrovolně přihlásit již v pátek, ale policistům chyběl soudem vydaný zatykač a proto ho zase nechali odejít. V sobotu pak Smetana v přestrojení za zvukaře pronikl do sídla ODS v Praze na Pankráci, kde se setkal s premiérem Petrem Nečasem (ODS). Ten se s ním ale po chvíli o jeho případu odmítl bavit a odešel.

Za maření úředního rozhodnutí může Smetana dostat až tříletý trest vězení.

Související

Roman Smetana

"Tykadlo" Smetana si oddechl, žalobci kauzu skončili

Olomouc - Žalobci uzavřeli případ bývalého řidiče olomoucké MHD Romana Smetany odsouzeného za to, že pomalovával předvolební plakáty. Další vězení tak Smetanovi nehrozí. Zůstává mu tříměsíční podmínka za to, že se vyhýbal nástupu do vězení.

Více souvisejících

Roman Smetana

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Rusové, nepolevujte. Navalná bojuje proti Putinovi místo manžela

Vdova po zesnulém ruském opozičním politikovi Julija Navalná v úterý apelovala na příznivce, aby nepolevovali v boji proti ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, který se dnes ujal dalšího šestiletého mandátu. Putina označila za lháře, zloděje a vraha. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy