Novinář Reflexu děsí čtenáře: Jde o Andreje Babiše

Praha - Po velkém exodu z vydavatelství Economia miliardáře Bakaly se koná další velké personální zemětřesení. Mediální dům MAFRA, který koupil Andrej Babiš, opouští nemalá část ostřílených novinářů. Šéfredaktor Reflexu Pavel Šafr je z toho vyděšen.

Před pár dny bylo oznámeno, že Lidové noviny, patřící MAFRA, opouští vedoucí domácí redakce Vladimír Křivka, hlavní editorka Kamila Klausová a komentátor Martin Weiss. Odchod již v minulosti oznámil šéfredaktor Dalibor Balšínek a několik dalších. Jedním z důvodů je i fakt, že vydavatelství MAFRA koupil miliardář a šéf ANO Andrej Babiš.

Pavel Šafr, který vede časopis Reflex konkurenčního vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, je těmito změnami vyděšen. "Z Lidových novin odchází jeden z nejzajímavějších a nejvzdělanějších komentátorů Martin Weiss. Již dříve odešel Daniel Kaiser a Tomáš Němeček. Odchází Lenka Zlámalová a Kamila Klausová," rekapituluje fakta na sociální síti.

Podle něj by měli lidé přestat dělat, že se nic neděje. "Ono se totiž děje. Svoboda médií je ohrožena oligarchizací, nehorázným konfliktem zájmů politika-podnikatele-byznysmena a zároveň podělaností některých novinářů. Dochází tady ke katastrofálnímu scénáři, kdy opticky je jakoby všechno v pořádku," obává se Šafr.

Šafr míní, že Babiš nemusí vůbec do chodu redakcí zasahovat, ono to totiž "všechno jde samo". Bojí se, že v současné době hrozí konec svobodného zpravodajství a investigativní žurnalistiky. "Když lidé nemají potřebu bránit svobodná média, tak se jim může stát, že už žádná mít nebudou," varuje Šafr.

Andrej Babiš již ale v minulosti několikrát zopakoval, že koupě MAFRY je pro něj jen investicí a byl by blázen, kdyby ji zničil svými zásahy. Zároveň se podepsal pod dokument, který ho zavazuje do obsahu jím vlastněných médií nezasahovat.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Reflex MAFRA

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy