Rittig píše o Babišovi i Kubíčkovi. Randáka má za pitomce

Praha - Podnikatel Ivo Rittig obviněný v kauze údajného vyvádění peněz z pražského dopravního podniku vzbudil založením účtu na sociální síti Twitter velký ohlas u široké veřejnosti. Jeho prostřednictvím humorně a velmi často komentuje současné dění točící se kolem jeho osoby a komunikuje skrze něj s novináři. V poslední době například prohlásil, že Karel Randák je za pitomce.

Veliký ohlas vzbudila jeho zpráva, v níž vzkázal přes svůj twitterový účet ministru financí Andreji Babišovi: "Ahoj, na to, jak dlouho se známe a co máme spolu za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly. Ivo." 

Reagoval na Babišova slova, která pronesl na tiskové konferenci po středečním jednání vlády, kdy se v debatě o zdravotnictví zmínil právě o osobě Rittiga. Prý když chtěl ministr zdravotnictví Rusnokovy vlády zjistit detaily hospodaření nemocnice Na Homolce, nezdařilo se mu to, protože tam "všechno ovládal Rittig".

Andrej Babiš následně potvrdil, že se s podnikatelem opravdu zná. "S panem Rittigem se znám dlouho, je to nějakých patnáct let určitě. Známe se z tenisu v Prostějově, konaly se tam turnaje," uvedl pro Právo.

Rittig v následné reakci na ministrova slova přidal další poznámku: "Vždycky jsme byli v dobrých vztazích, nic jsme si nikdy neprovedli. A Randák je zas za pitomce, chudák skoroprezident," poukazuje podnikatel na Randákovu někdejší ohlášenou prezidentskou kandidaturu.

K Babišovi se následně vrátil ještě jednou, když se jej jeden z uživatelů sítě zeptal na minulost šéfa hnutí ANO: "Dobré ránko, Vy to budete určitě vědět. Byl ten Andrej opravdickej agent, nebo ne?"

Rittig se v následné odpovědi Babiše zastal: "Dobré ráno, nevím, to proti němu používají různí křiklouni. Mě vždycky zajímaly konkrétní vztahy, a to je i tenhle případ," píše.

S kauzou Nagyová si ještě užijeme

Jak je vidno, Rittig používá síť na komentování současné justiční situace velmi rád. Jeden z uživatelů sítě mu napsal: "Dobrý den, jsme si ve škole říkali, že ještě pár dalších zoufalých pokusů státní moci a budete populární jak Kájínek. Bude film?"

Podnikatel však využil příležitosti a neodpustil si narážku na státní zástupce: "Zdravím, nemusí být film, ani nemusím být populární. Stačí, když se prokurátoři zase začnou chovat jako státní zástupci," píše v odpovědi.

Neodpustil si ani humornou poznámku ke kauze Nagyová. Český rozhlas informoval o kriminalistech, kteří si za loňský rok vyžádali údaje o telefonních hovorech ve sto třiceti tisících případech. V reakci na tuto zprávu Rittig píše: "Dobrý bude, až se zjistí, kolik jich je od ÚOOZ v rámci akce Nagyová a s jakým zdůvodněním. To ještě zažijeme věci."

Kubíček o mně pořád žvaní

Rittigově poznámce se nevyhnul ani pražský advokát Kolja Kubíček, známý obhajobou vraha Kajínka nebo bratrů Hamplových, kteří v Praze před více jak deseti lety údajně přepadli sedmnáctiletého Patrika Řeháka. Ústavní soud dnes rozhodl, že advokát musí podstoupit pozorování v psychiatrické léčebně a tato událost neunikla ani podnikateli.

"Neznáte někdo toho Kubíčka advokáta, co o mně pořád žvaní? Není to ten, co všichni jeho klienti jsou zavření?" píše Rittig s neskrývaným úsměvem.

Mezi svými přínivci se podnikatel těší velké popularity. Dočkal se například podpory od uživatele, který mu napsal: "Zdravím Vás, jen jsem Vám chtěl říct, že jste frajer a držím Vám palce. Ať jde naše PČR a statní zástupci do.! Hodně úspěchů." Rittig následně reagoval: "Taky zdravím, stačí, když se začnou chovat jako normální lidi, nejsme přece v SSSR." 

Související

Ivo Rittig

V Pandora Papers se objevil i bývalý politik ČSSD Benda či lobbista Rittig

V projektu Pandora Papers se podle zjištění webu Investigace.cz objevila také jména bývalého teplického politika ČSSD Petra Bendy, lobbisty Ivo Rittiga a někdejšího ředitele televize Prima a pražského dopravního podniku Martina Dvořáka. Jsou údajně zapojeni do případu, ve kterém si dvě panamské firmy poslaly pět milionů v českých korunách. Jedna z firem byla podle dokumentů spojená s Bendou, spoluvlastníky druhé byli Rittig s Dvořákem.

Více souvisejících

Ivo Rittig Andrej Babiš Karel Randák

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy