Vrah zapálil dívence (†9) svíčku před školou

Klášterec nad Ohří - Roman K., který se při přípravném řízení přiznal policistům, že zavraždil devítiletou Elišku, byl před její školou zapálit svíčku. Reportérce TV Nova to řekla svědkyně z Klášterce na Ohří. Chtěl si tak vytvořit alibi?

Od středečního večera i během čtvrtka lidé z Klášterce zapalovali Elišce u základní školy, kterou navštěvovala, svíčky, dávali jí tam vzkazy i hračky. Podle svědectví ženy se tam objevil i Roman K. A dokonce dívence, kterou podle vyšetřovatelů zavraždil, zapálil svíčku.

Svědkyně si tak myslí, že si chtěl vytvořit alibi a předstírat soucit se svou sestřenicí, matky malé Elišky.

V pátek odpoledne ale spadla klec, policisté Kalužíka zadrželi, následně ho soudce poslal do vazby. Podle výpovědí měla Eliška v úterý po vyučování odejít právě s Kalužíkem, který byl Eliščiným příbuzným (bratranec matky zavražděné Elišky - pozn. red.). Co se přesně odehrálo potom není ještě úplně jasné. Spekuluje se o tom, že Romana mělo vyprovokovat čůrání malé Elišky. Jisté je to, že Roman K. Elišku sexuálně zneužil a uškrtil.

Tělo devítileté dívenky se našlo ve středu. Podezřelého policisté dopadli v pátek, při výslechu se jim měl k činu přiznat a měl je dokonce na místo hrůzné vraždy dovést. Ještě v pátek Kalužík soud poslal do vazby.

Muž už byl v minulosti několikrát u soudu. Dva tresty mu ovšem zahladila novoroční amnestie v roce 2013, třetí trestem byla dvouletá podmínka. A právě při ní podle policistů vraždil.

Související

Ilustrační foto

Údajný vrah Elišky (†9) je deviant, tvrdí znalci. U soudu zazněly otřesné věci

Ústí nad Labem - Znalci navrhují pro muže (25), který je obžalovaný ze znásilnění a vraždy dívky z Klášterce nad Ohří, ústavní sexuologickou léčbu. Před soudem dnes potvrdili, že trpí sexuální deviací. Obžalovaný se přiznal k vraždě, znásilnění ale popírá. Lékařka je ovšem jiného názoru. Státní zástupce dnes navrhl kromě ústavní léčby i dvacetiletý trest.

Více souvisejících

Vražda Elišky (†9) z Klášterce nad Ohří (9.9.2014)

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 36 minutami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy