Češi-optimisté: Většina si před skotským referendem vsadila správně

Praha - V součanosti si lze vsadit prakticky na cokoli, skotské referendum v tomto směru nebylo výjimkou. Jak oznámily sázkové kanceláře, většina Čechů správně odhadla, že se Velká Británie nerozpadne.

Fortuna sázky do nabídky zařadila více než tři týdny před volbou a během této doby na referendum přijala vklady za 350.000 Kč, uvedl mluvčí firmy Petr Šrain. Přestože předvolební průzkumy byly poměrně vyrovnané, podle bookmakerů byla pravděpodobnost, že by se Skotové skutečně vyslovili pro nezávislost v kursu 3,43:1, relativně malá. Na opačný výsledek referenda byl kurz 1,22:1. Samotní sázející byli v tomto směru optimističtější, 60 procent z nich zvolilo tip, že Skotsko zůstane součástí Velké Británie.

Tipsport přijal sázky za půl milionu korun. "Sázkaři stejně jako naši bookmakeři správně odhadovali, že pro nezávislost se vyjádří 0 až 49,99 procenta respondentů v kurzu 1,3:1, což bude znamenat setrvání Skotska v královském ostrovním svazku," řekl bookmaker Ivo Pavel. Ve srovnání s tipy na nezávislost Skotska (2,93:1), přijala sázky v poměru 75:25. "V ČR tak zaznělo jasné sázkařské 'ne' nezávislosti," podotkl.

Naopak u sázkové společnosti Chance 60 procent sázejících věřilo, že Skotsko si v referendu svoji nezávislost vybojuje. Kancelář podle své mluvčí Markéty Světlíkové eviduje sázky za zhruba 100.000 korun.

Související

Nicola Sturgeonová

Nezávislost Skotska? Premiérka Sturgeonová chce referendum už příští rok

Skotská premiérka Nicola Sturgeonová řekla, že chce uspořádat druhé referendum o nezávislosti Skotska "už v příštím roce". Informoval o tom deník The Times. Plebiscit o odtržení od zbytku Spojeného království se v zemi konal už v roce 2014, proti novému hlasování se staví ústřední vláda v Londýně.
Nicola Sturgeonová

Pro nezávislost Skotska by hlasovalo 58 procent voličů, ukazuje nový průzkum

Pro nezávislost Skotska by nyní hlasoval rekordní počet voličů. Tvrdí to alespoň průzkum veřejného mínění agentury Ipsos Mori. Podle něj by odtržení od zbytku Spojeného království v referendu podpořilo 58 procent Skotů. Referendum o nezávislosti se ve Skotsku konalo v roce 2014. Tehdy hlasovalo 55,3 procenta voličů proti rozbití unie s Anglií, Walesem a Severním Irskem.

Více souvisejících

Skotské referendum sázení češi

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 22 minutami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 52 minutami

před 52 minutami

před 53 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

Rusko vydalo zatykač na Volodymyra Zelenského

Rusko vydalo zatykač na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, informovala v sobotu ruská státní agentura TASS s odvoláním na záznam v policejní databázi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy