Zaslouží si elektrické křeslo. To říká táta o ženě, která mu ubodala syna (†16)

Žďár nad Sázavou - Dnes se mu zhroutil svět. Otec šestnáctiletého studenta Petra Vejvody, kterého ubodala psychicky nemocná žena, promluvil. O trestu má jasno.

Barbora Orlová, která dnes útočila na střední škole ve Žďáru nad Sázavou, už jeden útok má na svědomí. Před dvěma lety útočila na děti ve škole v Havířově. Tehdy děti zachránila vychovatelka. Dnes napadenou spolužačku bránil statečný student Petr Vejvoda. Psychicky nemocná žena mu ale zasadila smrtelný úder do krku.

Otec Petra Vejvody uvedl, že by si přál, aby tvář jeho syna viděli všichni lidé v zemi. Aby všichni znali oči kluka, který umřel, aby jeho kamarádka mohla žít.

"Obnovil bych trest smrti a dal jí elektrické křeslo. Ráno jsme ho odvezli do školy a za deset minut mi volali, že je pobodaný," svěřil se zdrcený Petrův otec redaktorům televize Nova.

Šestnáctiletý Petr se učil kuchařem, miloval posilování a přírodu. Ve třídě byl oblíben. Měly ho rády zejména dívky, ke kterým se vždy choval jako pravý gentleman.

Související

Více souvisejících

krimi Trest smrti

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy