Bolek Polívka: Všichni chlastají a jen o mně to píšou

Uherské Hradiště - Jedním z hostů Letní filmové školy v Uherském Hradišti byl Bolek Polívka. Herec se s diváky bavil nejen o svém povolání, ale i soukromí. Vadí mu, jaké hlouposti o něm média píšou.

"Lidi si myslí, že režisér to má vše vymyšlené a po hercích se chce, aby jen naplnili jeho představy. Ale herec by měl režiséra inspirovat, něco se nedá vymyslet od stolu, herec nabídne třeba i něco, co režisér ani nečeká. Ti velcí režiséři čekají, až se jim to začne před očima dít," uvedl při své Lekci filmu Polívka, který je jedním z pěti umělců oceněných na letošním 41. ročníku filmové školy.

"Jsou režiséři, kteří máji rádi improvizaci, někdo vyžaduje přesné znění, někdo je otevřený větší spolupráci. Většinou jsem měl to štěstí, že jsem pracoval s lidmi, se kterými se znám," řekl Polívka, který se, jak dodal, snaží být na place disciplinovaný i užitečný.

Polívka se vždy v určité roli snaží myslet na někoho, kdo je mu předlohou. U filmu Musíme si pomáhat to byl jeho tatínek, při snímku U mě dobrý to byl jeho bratr.

Herec v Uherském Hradišti přiznal, že je mnohdy překvapen tím, co si o něm lidé myslí. "Všichni chlastají a jen o mně to píšou. To je jeden stereotyp. Ti, co mě znají, tak vědí, jak žiju, že žiju často velmi skromně. Vždyť bych to nemohl ani stihnout, kdybych žil tak, jak si lidi myslí," poznamenal.

Dalším stereotypem podle něj je, když komik zahraje vážnou roli, tak je oceňován, ale když vážný herec udělá kozelec, tak se všichni ptají, jestli to má zapotřebí. "My máme o komedii pocit, že je to jen okrajové a zbytečné a přestáváme poslouchat ty metafory, co komici říkají," uvedl.

Související

Richard Krajčo ve filmu Gump - jsme dvojka.

RECENZE: Gump - jsme dvojka je vrcholem nevkusu a prodává ulepený kýč

Česká kina od čtvrtka obohatilo pokračování příběhu psího hrdiny Gumpa. Snímek určený rodinám s dětmi je po alespoň nějak strukturovaném prvním dílu scenáristicky naprosto utržený ze řetězu a představuje slepenec nechtěně bizarních situací a klipovitých paskvilů. Mávnout nad tím rukou s tvrzením, že pro děti titul stačí, je asi to nejhorší, co můžeme udělat.
Geoffrey Rush

Ceny si z Karlových Varů odvážejí Rush, del Toro i Polívka

Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii dnes ve Velkém sále hotelu Thermal dostal australský filmový a divadelní herec Geoffrey Rush. Držitel Oscara za nejlepší mužský herecký výkon a tří dalších oscarových nominací se stal během své několikadenní návštěvy filmové přehlídky oblíbeným u filmových diváků i dalších návštěvníků karlovarského filmového festivalu.

Více souvisejících

Boleslav Polívka Letní filmová škola

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy