Trapas na pohřbu Krytináře: Přišlo 50 lidí, kamarádi asi zapomněli

Praha - S hercem Jiřím Krytinářem se dnes rozloučili jeho přátelé a známí, obřad byl otevřený i pro veřejnost. I přesto přišlo jen asi 50 lidí. Pietní akt se konal v obřadní síni strašnického krematoria v Praze, promluvil i režisér Juraj Jakubisko.

Na posledním rozloučení se sešlo asi padesát smutečních hostů, mezi jinými i herec Antonín Hardt nebo kouzelník Pavel Kožíšek. Konal se neobvykle nad urnou, památník byl i přes malou účast pokrytý věnci a květinami. Zazněly Krytinářovy oblíbené písně Voda, čo ma drží nad vodou nebo Až mě andělé.

Smuteční řeči se ujal režisér Juraj Jakubisko, vzpomínal v ní hlavně na přátelskou povahu zemřelého kamaráda. "Byl to veselý člověk, který uměl lidi rozesmát. Moc mu děkuji za spolupráci," prohlásil Jakubisko. Na místě zazpíval píseň Ave Maria slepý pěvec.

Jako další promluvili Krytinářův kamarád z dětství, přítel a bodyguard nebo rodinný přítel. "Měli jsme na jaře jet s Jirkou do země zaslíbené. Moc mě mrzí, že tenhle výlet nemůžeme realizovat," prohlásil. "Šalom," ukončil smuteční řeč hebrejským slovem pro mír.

Komorní pietní obřad jen pro rodinu se konal už před třemi dny v kostele v Jablonci nad Nisou, kde Jiří Krytinář dlouhá léta žil.

Jiří Krytinář se objevil ve více než stovce filmů a seriálů, účinkoval také v desítkách divadelních představení. Vyučil se hodinářem, ale živil se tak jen osm let, pak ho zlákalo herectví. Pro svůj malý vzrůst byl často obsazován do pohádek jako šašek.

Zazářil ve snímcích Tři oříšky pro Popelku, Tři veteráni nebo Bathory, zahrál si ale i v zahraničních filmech - italských, bulharských, jugoslávských, německých nebo sovětských. Lidé ho znali hlavně z televizní Arabely nebo seriálu Hospoda.

Jiří Krytinář měřil jen 124 centimetrů, od dětství trpěl těžkou poruchou růstu. Byl označován za nejmenšího českého herce. S největší pravděpodobností zemřel na plicní embolii, policie ale nařídila pitvu, aby vyloučila cizí zavinění. Výsledky pitvy nejsou zatím veřejně známy.

Související

Jiří Krytinář (†68)

Zemřel herec Jiří Krytinář (†68)

Praha - Dnes v dopoledních hodinách náhle zemřel nejmenší český herec Jiří Krytinář (68). Příčinou smrti byla pravděpodobně náhlá zdravotní komplikace, zřejmě plicní embolie, kterou by měla potvrdit nařízená pitva.

Více souvisejících

Jiří Krytinář Juraj Jakubisko

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 41 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy