Nadace Dobrý anděl varuje před podvodným e-mailem

Praha - Nadace Dobrý anděl dnes zaznamenala závažné zneužití jména a varuje před podvodným e-mailem. Ten má vyvolat dojem, jako by byla odeslána z oficiálního účtu organizace.

Byť se email tváří, jako by byl odeslán nadací DOBRÝ ANDĚL, a to dokonce jako by odešel z emailu andelskaposta@dobryandel.cz, který nadace používá, rozhodně není nadací odesílán (jedná se o formu phishingu), ve skutečnosti je odesílán z emailu nadace.andel2@gmail.com.

V příloze emailu se nachází příběh Saši, kterou znáte z plakátů v některých městech nebo z našeho webu. Tento příběh byl, společně s dalšími informacemi o nadaci okopírován z webu DOBRÉHO ANDĚLA. Bohužel zde však také odesílatel vyzývá k odeslání příspěvků na číslo účtu, které rozhodně není bankovním účtem DOBRÉHO ANDĚLA. Nadace již v tomto ohledu podniká právní kroky.

Jediné správné číslo účtu nadace, na které je rovněž vyhlášena veřejná sbírka je 8001008/5500.

Dobrý anděl pomáhá rodinám s dětmi, kde otec, matka nebo některé z dětí trpí rakovinou a nebo jiným závažným dlouhodobým onemocněním, důsledkem čehož se rodina dostala do finanční tísně.

Související

Ilustrační foto

ÚOOÚ si posvítil na nevyžádaná obchodní sdělení, udělil pokuty za statisíce

Za nevyžádaná obchodní sdělení Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) loni podle výroční zprávy uložil tři desítky pokut v souhrnné výši 828.000 korun, nejvyšší byla čtvrtmilionová. O rok dříve v této oblasti úřad udělil také tři desítky pokut, ovšem v souhrnné výši 2,9 milionu korun, nejvyšší sankce činila 600.000 korun.

Více souvisejících

e-mail podvod Dobrý anděl

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy