Šílený puch snášeli déle než rok. Pak objevili nad výtahem mrtvolu

Praha - Obyvatele panelového domu na pražském Zahradním městě celý loňský rok obtěžoval silný zápach neznámého původu. Tento týden se zdroj zápachu objasnil. V technické místnosti na střeše domu byly nalezeny ostatky muže.

Pro část nájemníků a majitelů bytů v domě je nález těla velkým tématem, jiní o něm ani nevědí. "Tady že se něco našlo, jo? O tom ani nevím," přiznal nám překvapený mladý muž. Zato starší paní, kterou jsme potkali v přízemí domu, věděla o hrůzném nálezu velmi dobře. "Podle koronera tu ta mrtvola byla od února loňského roku," řekla nám. Dle policie ale ještě nelze určit, jak dlouho tělo v technické místnosti domu leželo, bylo však v pokročilém stádiu rozkladu.

Zdá se, že mrtvý muž byl bezdomovec, který se v nepoužívané místnosti paneláku zabydlel. Nikdo se po něm nesháněl a domem se mezitím začal šířit nesnesitelný zápach. "Hlavně loni v létě, jak byly ty vedra, tak to bylo hrozné," svěřila se nám další z obyvatelek.

Na intenzivní zápach si obyvatelé domu opakovaně stěžovali, nikdo však nevěděl, odkud by mohl pocházet. Přitom se někteří nájemníci pohybovali od mrtvého muže opravdu blízko. Obyvatelé horních pater domu jezdili dennodenně výtahem jen pár desítek centimetrů od tlejícího těla. A k jeho objevení došlo de facto náhodou.

Na střeše domu v uplynulých týdnech probíhala rekonstrukce a při závěrečném předání došlo k objevení těla. "Někdo chytl za dveře, kdyby za ně nechytl, tak tam o tom ještě nikdo neví mnoho let," popisuje nález těla správce domu. Následně byla na místo přivolána policie. "Na místě nebylo zjištěno cizí zavinění a byla nařízena soudní pitva. Totožnost muže je zatím neznámá," uvedl tiskový mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Související

Ilustrační foto

Pár se přestěhoval do bytu snů: Našli tam mrtvolu a drsný vzkaz

New York - Mladý pár se konečně mohl nastěhovat do nového bydlení, po otevření vchodových dveří je ale čekal šok. Z bytu v New Yorku se linul zápach smrti a mladý pár uvnitř učinil velice nepříjemný nález, v kredenci byla schovaná mrtvola bývalého nájemníka.

Více souvisejících

mrtvola Mrtvoly Lidé

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 3 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 4 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 11 hodinami

Policie zasahuje na gymnáziu v Litvínově. Škola byla evakuována

Policie v pátek ráno zasahuje na gymnáziu v Litvínově v Ústeckém kraji. Evakuovány byly desítky studentů kvůli násilnému vstupu osoby do budovy. Strážci zákona podezřelého člověka zadrželi.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy