Centrem Prahy prošel rej masek, začíná studentský majáles

Praha - Desítky studentů dnes dopoledne zaplnily prostor na křižovatce ulic Vodičkova a Jungmannova v centru Prahy. Někteří na sobě měli masky a kostýmy. Neklamné znamení, že začal majáles.

Letos se koná 13. ročník slavnosti. Podle toho, z které univerzity byli, byli studenti barevně odlišeni - například studenti Univerzity Karlovy měli červená trička, studenti Vysoké školy chemicko-technologické fialová. Zhruba v 10:45 se studenti vydali nejdříve k Novoměstské radnici na Karlově náměstí. Tady na ně čekalo pět alegorických vozů, na kterých hrály kapely. Mezi nimi například Horkýže Slíže, Jelen nebo zpěvák Tomáš Klus.

Průvod zahájila primátorka Adriana Krnáčová. "Protože jsem primátorkou Prahy, tak musím dohlédnout na to, zda Majáles bude probíhat se vším všudy. To znamená, zda bude dostatečně bujarý, pestrý a veselý," řekla.

Za doprovodu alegorických vozů se poté studenti vydali ulicemi Prahy na Strossmayerovo náměstí, odkud odjeli metrem do Letňan. Právě tady se koná hlavní program - brány areálu se otevřely již ve 12:00. Lidé sem chodí od metra C Letńany nebo pěšky z Proseku.

Připravena jsou mimo jiné čtyři podia, na kterých vystupují kapely. Jednotlivé univerzity mají své zóny, ve kterých jejich studenti připravili vlastní program. V hale PVA se pak od 23:00 do 04:15 bude konat Majáles Grand Afterparty.

Někteří návštěvníci dorazili do Letňan v holinkách. Areál totiž trápí bahno. Organizátoři proto podle pořadatele Tomáše Viktoříka s předstihem sháněli balíky slámy nebo piliny, aby povrch alespoň částečně zpevnili.

Související

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Více souvisejících

Praha Majáles studenti Adriana Krnáčová

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy