Zemanův protokolář Kruliš opustil nemocnici, zranil se v policejním supersportu

Brno - Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, který se léčil po nehodě policejního BMW, dnes opustil Fakultní nemocnici Brno. Policista, kterého při řízení postihla mozková příhoda, stále zůstává hospitalizován.

Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky.

Hybridní vůz za čtyři miliony korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. "Je stále hospitalizovaný, jeho stav je úměrný jeho zranění," uvedl mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Nehodu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), čeká se na znalecké posudky. Závěry vyšetřování mohou být známy až v horizontu týdnů či měsíců. Podle dosavadních informací za volantem seděl policista a nic nenasvědčuje tomu, že by spáchal trestný čin.

Zatím však není jasné, proč seděl civilista v policejním autě. Podle některých médií jízdu povolil ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil, který se k tomu ale dosud nevyjádřil. Mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová už dříve uvedla, že policejním vozem mohou jezdit jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo lidé, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Související

Vladimír Kruliš (foto: Martin Mikeška)

Zeman naznačil, že Kruliš zamíří do České národní banky jako kancléř

Prezident Miloš Zeman by přál České národní bance (ČNB) schopného kancléře a schopnějšího, než je ředitel hradního protokolu Vladimír Kruliš, nedokáže získat. Zeman to dnes řekl v Bělehradě novinářům na dotaz, jaké bude další Krulišovo působení po odchodu z Pražského hradu. Podle informací ČTK si ho za šéfa své kanceláře vybral guvernér ČNB Aleš Michl. Kruliš své další působení komentovat nechtěl.

Více souvisejících

Vladimír Kruliš BMW i8 FN Brno Policie ČR

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 35 minutami

před 35 minutami

před 36 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy