Ze zooparku u Prahy utekla puma

Zvole (u Prahy) - Ze zooparku ve Zvoli u Prahy uteklo v noci na dnešek sedmiměsíční mládě pumy. Potravou by pro něj mohli být zajíci nebo i srny, dodala.

Podle ředitele zooparku Tomáše Machače poškodil neznámý pachatel v noci na dnešek klec, ve které puma byla.

Zoopark Zvole představuje lidem život exotických zvířat, zdůrazňuje rozdíly života v přírodě a v zajetí. Lidé se v zooparku také dozvědí o možnostech ochrany těchto zvířat.

"Pumu zahlédla naše sousedka při procházce se psem. Puma utekla, protože se bojí. Teď je zalezlá někde v mlází a hledáme ji," řekl ČTK Machač.

Puma je druhá největší kočkovitá šelma Ameriky (po jaguárovi) a největší zástupce malých koček. Může vážit i více než 100 kg a dosahovat celkové délky až 275 cm. Vyznačuje se béžovou barvou srsti, mohutnými končetinami a relativně malou hlavou. Živí se především kopytníky, zvláště různými druhy jelenů. Napadá ale i menší zvířata a lidmi chovaný dobytek. 

Související

puma

Hon na pumu skončil. Polák se po třech dnech na útěku přihlásil policii, šelmu dal do zoo

Tři dny se ve Slezském vojvodství na jihu Polska ukrýval před úřady muž, který u sebe ilegálně choval pumu. V pátek i se zvířetem utekl do volné přírody před pracovníky zoologické zahrady, kteří si z rozhodnutí soudu v doprovodu policie pro šelmu přišli. Nyní se už sám přihlásil policii a svého "mazlíčka" Nubiu do zoo předal, informovala dnes na svém webu televize TVN24.

Více souvisejících

Zvěř - puma Zvířata Praha zoo

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 6 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 7 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy