Příchod nového roku 2018 v centru Prahy slavili především cizinci

Praha - Příchod nového roku 2018 v centru Prahy bouřlivě slavili především cizinci. Mezi výbuchy pyrotechniky zněla vedle češtiny především italština, němčina, angličtina a ruština.

V davech lidí na Václavském a Staroměstském náměstí byli také lidé z asijských zemí. Mnoho přítomných mělo místo lahve s alkoholem v rukách mobily a pořizovali si selfie nebo video ze silvestrovského veselí.

Mluvčí hasičů, zdravotníků a policistů krátce po půlnoci nehlásili žádné závažné problémy. Obtížná byla situace jako každoročně v polovině Václavského náměstí, kde projíždějící tramvaje od slavících davů musel oddělovat kordon policistů.

"Oproti minulým letům byl na Staroměstském a Václavském náměstí mnohem větší klid i méně lidí. Kolem dvanácté hodiny bylo na Staroměstském náměstí osm tisíc lidí a na Václavském náměstí patnáct tisíc lidí, většinou bez narušení veřejného pořádku," řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Bez bližších podrobností dodal, že mimo centrum metropole zaznamenali policisté jedno pobodání bez smrtelných následků.

V centru Prahy se již od podvečera scházely tisíce lidí na oslavy příchodu Nového roku. Mnozí z nich vyčkávali půlnoc v místních restauracích. Davy byly zejména mezi stánky s občerstvením na Staroměstském náměstí, kde na pódiu nedaleko rozzářeného vánočního stromu začala již v odpoledních hodinách silvestrovská hudební show. Poblíž Václavského náměstí, kde policie na Silvestra odpoledne odvážela auta řidičů, kteří neuposlechli zákazu parkování, už několik hodin před půlnocí netrpělivci zkoušeli silvestrovskou pyrotechniku. V ulicích na klidný průběh oslav dohlížejí stovky policistů.

Související

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Více souvisejících

Praha Česká republika Ohňostroje Nový rok

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy