Policie obvinila muže, kvůli kterému byl zatčen Ransdorf. Mohl způsobit velkou škodu

Berounští policisté obvinili Vladimíra Huňka, kvůli kterému před třemi lety policie zatkla ve Švýcarsku tehdejšího komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa. Policie muže viní z pokusu o podvod.

Huňkovi hrozí trest od dvou do osmi let vězení, a to kvůli tomu, že mohl způsobit velkou škodu. Případ souvisí s údajným dědictvím, o kterém Huněk říká, že ho má ve Švýcarsku a že se k němu nemůže dostat. Kvůli tomu podle policie přesvědčoval různé lidi, aby mu pomohli, mezi nimi byl i Ransdorf.

Vyšetřování podle SeznamZprávy pokročilo ve chvíli, kdy čeští policisté po řadě měsíců dostali odpověď od úřadů ve Švýcarsku a v Rakousku, zda má v těchto zemích Huněk nějaké účty a zda zdědil peníze, jak sám tvrdí. Na základě odpovědi policisté Huňka obvinili.

Miloslav Ransdorf byl zatčen zhruba před třemi lety, když se snažil ve švýcarské bance dostat ke kontu s údajnými miliardami korun. Ransdorf strávil tři dny ve švýcarské vazbě. Jen několik týdnů po návratu do Čech zemřel.

Související

Miloslav Ransdorf

Policie vyšetřovala smrt Ransdorfa, nezjistila nic protiprávního

Praha - Pražská policie odložila prošetřování okolností úmrtí europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM). Politik zemřel ve věku 62 let v lednu 2016 poté, co ho záchranná služba převezla do Institutu klinické a experimentální medicíny. Měl cukrovku a stěžoval si, že švýcarská policie mu po určitou dobu odpírala léky.

Více souvisejících

Miloslav Ransdorf Vladimir Huněk podvod Středočeský kraj

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Obrat na Ukrajině. Proti Rusku brzy zasáhnou modernější smrtící dalekonosné střely ATACMS

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy