Bývalý soudce Havlín zůstane ve vězení, odpykává si trest za korupci

Bývalý soudce Ondřej Havlín odsouzený za korupci zůstane ve vězení. Odvolací Krajský soud v Ústí nad Labem potvrdil verdikt teplického soudu.

Havlín byl potrestán za to, že nezákonně ovlivňoval trestní řízení ve prospěch pachatelů, většinou opilých řidičů. Ovlivňování doprovázela žádost, nabídka či poskytnutí úplatku.

Za korupci ho soud poslal do vězení na pět let a tři měsíce. Po uplynutí poloviny trestu žádal o podmíněné propuštění. Žádost v říjnu teplický soud zamítl. Proti tomu se Havlín odvolal ke krajskému soudu.

Mluvčí krajského soudu Veronika Suchoňová serveru seznam.cz řekla, že soud rozhodoval v neveřejném zasedání, o jehož výsledku lze informovat až po doručení rozhodnutí všem účastníkům řízení. Seznam informaci o rozhodnutí získal z informačního systému ministerstva spravedlnosti výsledek řízení mu potvrdila mluvčí teplického soudu Tereza Šponiarová.

Havlín před soudem v Teplicích řekl, že lituje toho, co způsobil. Teplický soud dospěl k závěru, že opakované výroky odsouzeného o dehonestaci justice a o zločinném jednání byly účelové, připravené, nikoliv upřímné. Soudce Havlín v minulosti odešel z justice do diplomacie, kde jeho působení provázelo několik skandálů. Návratu do taláru se domohl žalobou.

Související

Soud, ilustrační fotografie

Kauza Havlín dohnala i státního zástupce Suchánka, čelí žalobě

Státní zástupce podal obžalobu na žalobce Pavla Suchánka kvůli údajné korupci. Uvedla to dnes Česká televize. Suchánek, který byl loni v říjnu dočasně zproštěn funkce, podle dřívějších informací médií převzal úplatek od už odsouzeného soudce Ondřeje Havlína.
Ondřej Havlín

Bývalý soudce Havlín zůstane za mřížemi. Neprokázal polepšení

Bývalý soudce Ondřej Havlín zůstává ve vězení. Teplický soud dnes zamítl jeho žádost o podmíněné propuštění po uplynutí poloviny trestu, který si odpykává za korupci. Soudkyně řekla, že formálně splnil podmínky pro propuštění, ale soud nemohl dospět k přesvědčení o tom, že odsouzený prokázal polepšení. Zejména svým postojem, který vyjádřil při dnešní výpovědi, podle soudkyně prokázal, že o nápravě se zatím nedá mluvit.

Více souvisejících

Ondřej Havlín ústí nad labem soudy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy