Rolba v Peci pod Sněžkou přejela staršího lyžaře, letěl pro něj vrtulník

Rolba s vlekem dnes dopoledne v Peci pod Sněžkou na sjezdovce v Javořím dole přejela a vážně zranila šedesátiletého lyžaře. Vlek rolby lyžaři přejel dolní polovinu těla. Zdravotničtí záchranáři muže převezli na heliport do Trutnova a odtud vrtulníkem na traumacentrum Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Muž při jízdě podle policie údajně nedobrzdil a narazil do vleku rolby. Nehoda se stala na cestě vedoucí od chaty Javorka na Vébrovy boudy, uvedl mluvčí policie Aleš Brendl. Cesta byla podle něj vyznačená.

Vrtulník záchranářů kvůli špatnému počasí nemohl přistát přímo na sjezdovce. Proto záchranáři zraněného převezli na heliport do Trutnova. "Zraněný byl při vědomí a se záchranáři komunikoval," řekl mluvčí zdravotnických záchranářů Ivo Novák. Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje.

SkiResort Černá hora - Pec, který sjezdovku v Javořím dole provozuje, uvedl, že při provozu areálu nepochybil. "Sjezdová trať byla označena terči, které upozorňují lyžaře na křížení s cestou. Upozornění na křížení komunikace se sjezdovkou bylo i na cestě," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Připomněla, že při lyžování musí každý lyžař přizpůsobit rychlost jízdy svým schopnostem.

Obdobná nehoda se v Peci pod Sněžkou, kde cesty často vedou přes sjezdovky, již v minulosti podle Plchové stala. "Ani tehdy na straně provozovatele areálu nedošlo k pochybení," uvedla.

Související

Lanovka na Sněžku

Lanovka na Sněžku stojí, zastavil ji silný vítr

Silný vítr způsobil zastavení horního úseku kabinové lanovky na Sněžku. Nicméně, dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstává v provozu. Podle informací vlekařů na webových stránkách lanovky je lanovka schopna jet i při rychlosti větru až 60 kilometrů v hodině. 
Policie ČR, ilustrační foto

Maminka a její tříletý syn zmizeli v Krkonoších. Od úterý je nikdo neviděl

Policejní pátrání v Krkonoších po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi z okresu Praha - západ do dnešního podvečera výsledek nepřineslo. Do pátrání se dnes zapojilo na 80 policistů, hasičů a členů horské služby. Pátrali v Peci pod Sněžkou a v jejím okolí. Právě v Peci pod Sněžkou byl 27. prosince pohyb ženy s dítětem zaznamenán naposledy. ČTK to řekla mluvčí hradecké krajské policie Iva Kormošová. Pátrání podle ní dál pokračuje.

Více souvisejících

Pec pod Sněžkou úrazy Krkonoše

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 27 minutami

před 27 minutami

před 28 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy