Chřadnoucí Miss? Miloš Zapletal odmítá nabídky, aby soutěž oživil

Zakladatel Miss Československo Miloš Zapletal odmítá nabídky, aby oživil chřadnoucí soutěž Miss. Šestasedmdesátiletý dlouholetý ředitel soutěže, od jejíhož obnoveného konání 8. dubna uplyne 30 let, po prodeji Miss České republiky v roce 2008 podniká na Farmě Blaník a píše třetí knihu. Už vydal publikaci Báchorky blanického rytíře a knihu Nesmrtelní o aktivních lidech starších 80 let. Zapletal to řekl v rozhovoru pro ČTK.

Jeho nová kniha vyjde na podzim pod názvem Za zády slavných. "Jde o moje zážitky z showbyznysu, protože jsem spolupracoval s mnoha zajímavými lidmi od Karla Kryla přes Marii Rottrovou a Olympic až po Michaela Kocába nebo Bolka Polívku," uvedl.

Od dob, kdy před třiceti lety na trůn první novodobé Miss Československa usedla černovláska z Prešova Ivana Christová, změnila soutěž několikrát majitele. Nyní existují dvě hlavní soutěže ženské krásy - Česká Miss a Miss ČR založená v roce 2010 tehdy pod názvem Miss Face Czech Republic modelkou Taťánou Makarenko.

"Vím, že se Miss rozmnožily a rozmělnily. Před 15 lety se někteří domnívali, že soutěž Miss je výnosný obchod. Ale výsledky to má jen když to člověk, stejně jako kteroukoliv práci, dělá poctivě. Občas mi někdo nabídne, zda bych se k tomu nechtěl vrátit. Samozřejmě jsem to odmítl, protože tahle etapa mého života, i života mojí ženy, která to organizovala se mnou, je za námi," prohlásil Zapletal.

Vzhledem k 30. výročí soutěže se však Zapletal k Miss nakrátko vrátí. V pondělí 8. dubna v Praze pořádá setkání, kterého se zúčastní bývalé účastnice soutěže, někteří porotci jako Ladislav Špaček a účinkující.

Soutěži Miss ČR, kterou od roku 1989 pořádal Zapletal, konkurovala od roku 2005 Česká Miss, kterou pořádala Michaela Maláčová. Zatímco Miss ČR vybírala odborná porota, Českou Miss volili televizní diváci. Zapletal se s Maláčovou soudil kvůli tomu, že pro svou soutěž používá zaměnitelný název Česká Miss, soudy ale rozhodly ve prospěch Maláčové. Nakonec byly soutěže sloučeny a od roku 2011 existuje pouze Česká Miss, která od roku 2014 několikrát změnila majitele. Aktuální ročník pořádá agentura Miss Events. O odvysílání posledního finále již neměla zájem žádná televize.

Nový ročník konkurenční soutěže Miss České republiky začal v březnu. Za soutěží stojí stejný tým, který od roku 2013 organizoval soutěž Miss Léta.

Jeden z bývalých porotců Zapletalovy Miss ČR Ladislav Špaček míní, že "soutěž ztratila prestiž a stala se jenom přehlídkou hezkých tváří". "Miloš (Zapletal) vyzvedl Miss na výsluní společenského uznání a soutěž byla seriózní. Chtěl, aby soutěž pomohla udělat z děvčat ušlechtilé osobnosti. A když se podíváme na historii, tak zjistíme, že se to u řady z nich podařilo. Příkladem jsou Miss World 2006 Taťána Kuchařová nebo Monika Žídková. Soutěž tehdy byla zárukou toho, že děvčata neupadnou v zapomnění čtyři měsíce po finále," konstatoval Špaček.

Miloš Zapletal (zakladatel Miss) Miss ženy

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 2 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 15 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

Erdogan v květnu do Bílého domu nedorazí, potvrdili Turci

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy