Obyvatelé Litvínova se po úniku plynu vrátili zpět domů

Obyvatelé ze sídliště Janov v Litvínově se po evakuaci kvůli úniku plynu v pátek odpoledne vrátili do svých bytů před půlnocí.

Náhradního ubytování využili čtyři lidé ze 120 evakuovaných. ČTK to řekl operační důstojník krajských hasičů v Ústí nad Labem.

Podle hasičů někdo poškodil plynový ventil, což bylo příčinou následného úniku plynu. Dům, kde plyn unikal, je podle mluvčí policie Aleny Bartošové téměř neobývaný. "Z bezpečnostních důvodů byli evakuováni lidé i z okolních domů," uvedla policejní mluvčí.

Město Litvínov nabídlo obyvatelům náhradní ubytování v místní škole a poskytlo evakuační autobus. Způsobená škoda zatím není vyčíslena.

Související

Voda, ilustrační fotografie

Stovky lidí v Litvínově zůstaly bez teplé vody

Několik stovek domácností v Litvínově na Mostecku zůstalo dnes dopoledne bez teplé užitkové vody. Postiženi byli obyvatelé 16 panelových domů v okolí ulic Tylova a Valdštejnská, řekl dnes ČTK Jakub Velen, mluvčí společnosti CPI Byty, které dotčené domy patří. Zhruba hodinu po poledni se závadu podařilo opravit.

Více souvisejících

Litvínov evakuace

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy