Zapojte se do hlasování. Kdo získá Cenu Michala Velíška za hrdinství?

Praha - Veřejnost může od 25. 11. do 2. 12. posílat hlasy jednomu ze tří finalistů letošní Ceny Michala Velíška na stránkách Nadace ADRA. Sedmý ročník soutěže vyvrcholí vyhlášením vítěze 6. prosince ve 13.00 primátorem hlavního města Prahy, uvedla v pondělí asistentka ADRY Iva Fundová-Macková.

Další ročník Ceny Michala Velíška odstartoval 13. září, tedy právě v den, kdy byl před sedmi lety na Karlově náměstí v Praze zabit Michal Velíšek, střihač TV Nova, když před násilníkem bránil neznámou ženu. Cena, která je jakousi připomínkou této události, je určena lidem, kteří rovněž bez ohledu na své bezpečí pomohli zachránit život druhého člověka.

Do 18. října mohli lidé zasílat nominace kohokoli, kdo v posledních 12 měsících zachránil někomu život a není přitom profesionální záchranář, policista, hasič nebo lékař.

Ze 40 došlých příběhů vybral výbor Ceny Michala Velíška tři finalisty, jejichž příběhy byly postupně představeny v nedělním pořadu televize Nova Střepiny. Nyní jsou k dispozici na webových stránkách Nadace ADRA, kde také mohou lidé hlasovat o svém favoritovi.

Samotnému vyhlášení vítěze, které se bude konat 6. prosince, bude předcházet ještě tradiční seminář Nadace ADRA, jehož letošní téma zní Odvaha svědčit.

Každoroční udílení Ceny Michala Velíška je součástí dlouhodobé kampaně Hrdinové mezi námi. Jejím smyslem je zviditelnit a vyzdvihnout lidskou odvahu, statečnost a slušnost.

Související

Více souvisejících

Praha Bohuslav Svoboda

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

včera

Čech měl spolu s Američany a Španěly zavraždit Madura. Počet zadržených roste

Venezuelské úřady v úterý oznámily zadržení čtvrtého Američana, který je podezřelý z údajného spiknutí proti prezidentovi Nicolásu Madurovi.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy