"Šmejd", který sledoval umučení Petry (†15), teď musí vylézt z úkrytu. Víte proč?

Jihlava - Jakub se celkem logicky obává hněvu Jihlavanů a nevylézá z úkrytu. Teď ale bude muset. Čeká ho sto hodin veřejných prací.

Jakub Doležal přihlížel vraždě patnáctileté Petry a soud ho obvinil z napomáhání při odklízení jejího těla. Na soud čeká na svobodě, ale už teď je raději dobrovolně v "domácím vězení". Z domu nevychází, protože se obává reakce obyvatel Jihlavy.

Teď ale bude muset. Mladíka dohnala jeho kriminální minulost a musí si odpracovat sto hodin obecně prospěšných prací. Vysloužil si je za krádeže přepravek Tescu a především za vloupání do bývalé Základní školy ve Velkém Beranově na Jihlavsku. Odnesl si odsud elektrocentrálu za 14 500 korun. Tu pak prodali značně pod cenou – za 500 korun.

Jakub byl odsouzen 28. února a od 4. dubna je trest pravomocný, informoval Jihlavský deník. A trestu se rozhodně nevyhne. Musí si ho odpracovat do dvou let a za každou neodpracovanou hodinu mu hrozí den vězení.

Psali jsme:
Bestie, které umučili Petru (†15), zřejmě doživotí nedostanou. Víme proč
 

Na pracovní morálku mladíka bude dohlížet Probační a mediační služba (PMS). "Jakmile případ dostaneme, začneme řešit, kdy a kde si odsouzený trest odpracuje," řekla Hana Kuklová z PMS deníku. "Obecně lze říci, že zhruba do jednoho měsíce od doby, kdy začneme případ řešit, musejí začít odsouzení pracovat," dodala.

Doležal bude pracovat u městské policie, v základní škole, v zoologické zahradě nebo v charitě. Pokud by si to přál, může pracovat mimo své bydliště. Tuto možnost Jakub asi využije.

Související

Ilustrační foto

Na Vysočině pohřešují 31 dětí, vražda dívky v Jihlavě otřásla Českem

Jihlava - Policie na Vysočině v současnosti pátrá po 31 dětech, každému z nich byla nařízena ústavní výchova. V posledních pěti letech se v kraji pohřešovalo 2045 dětí. Těch s nařízenou ústavní výchovou, nebo žádajících o azyl, které z určeného zařízení utekly, bylo přes 80 procent. Většinu pohřešovaných dětí se podařilo najít v pořádku, v roce 2013 ale byla jedna šestnáctiletá pohřešovaná dívka nalezena mrtvá, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Více souvisejících

Vražda Petry (†15) z Jihlavy

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 40 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy