Politik přiznal: Brutální vrah Petry (†15) sváděl mou dceru!

Jihlava - Brutální mučení a vražda patnáctileté Petry otřásla Jihlavou. Nyní své postřehy přidal také krajský šéf KDU-ČSL Jaromír Kalina, který ve čtvrti, kde Petru zabili, žije.

Jaromír Kalina je v Jihlavě známý jako sládek místního pivovaru a také jako nový krajský šéf KDU-ČSL. Kalina žije ve čtvrti, kde byla patnáctiletá Petra umučena a zavražděna a popsal místo ze svého pohledu. Jeho výpověď přinesl iDnes.cz.

Kalina problémovou čtvrť popisuje jako jihlavský Bronx. Zejména popisuje, co se dělo v bytě, kde Petra zemřela. Kalina popsal, jaká podivná společnost do bytu za Kisiovem chodila a co se tam dělo.

Přidává i historku, jak jednou potkal na chodbě Tomáše Zavřela. "Měl jsem možnost s ním několikrát mluvit. Dodnes mi zní v uších jeho věta: Vaše dcera je moc hezká holka, velmi se mi líbí, chtěl bych s ní chodit," napsal Kalina na lidoveckém blogu.

Kisiova pak popisuje jako mladíka, který měl problémy s alkoholem a agresivitou a utápěl se sám za zdmi pochybného bytu.

"Byl hrdina za zavřenými dveřmi. Startovací impulz alkohol spolehlivě fungoval při demonstraci arogance. Částečně jako výkřik zoufalství, většinou jako projev primitivismu a lidské nesnášenlivosti a malosti, zcela postrádající úctu k jiným lidem," popisuje Kisiova a jeho svět Kalina.

Za vraždu patnáctileté Petry hrozí Kisiovi a Zavřelovi i výjimečný trest. Třetí z mladíků, který tvrdí, že vraždě pouze přihlížel a pak odklidil tělo, zatím v kauze figuruje hlavně jako svědek. I on ale musí počítat s tím, že bude potrestán.

Související

Ilustrační foto

Na Vysočině pohřešují 31 dětí, vražda dívky v Jihlavě otřásla Českem

Jihlava - Policie na Vysočině v současnosti pátrá po 31 dětech, každému z nich byla nařízena ústavní výchova. V posledních pěti letech se v kraji pohřešovalo 2045 dětí. Těch s nařízenou ústavní výchovou, nebo žádajících o azyl, které z určeného zařízení utekly, bylo přes 80 procent. Většinu pohřešovaných dětí se podařilo najít v pořádku, v roce 2013 ale byla jedna šestnáctiletá pohřešovaná dívka nalezena mrtvá, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Více souvisejících

Vražda Petry (†15) z Jihlavy Jaromír Kalina KDU - ČSL

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy