Expartner umučené Petry (†15) vybíral na její pohřeb, s penězi ale zmizel

Praha - Zřejmě si na ten výjev pamatujete. Expřítel zavražděné Petry (15) stál na jihlavském náměstí a do kamery TV Nova popisoval, že s kamarády vybírá peníze na její pohřeb a pak je předá rodině. Jenže nyní si objevilo podezření, že Patrik Černý si peníze nechal.

Když Patrik Černý popisoval, že vybírá peníze na pohřeb zavražděné Petry, stál vedle něho jeko kamarád Petr Horák. Oba mladí muži tvrdili, že chtějí pomoci rodině zavražděné dívky.

Jenže právě Horák nyní tvrdí, že Patrik si peníze nechal. "Myslím si, že z toho účtu, co založil, tak si nějaké peníze vybral pro sebe. Měl nám dodat výpis z účtu v pátek hned po pohřbu. Dodneška jsme výpis neviděli. A nevím, proč se po něm slehla zem. Někdo mi říkal, že ho viděli v nějakém obleku a prý říkal, že jde z práce. Tak nevím. Ale s touto osobou už nechci mít nic společného. Udělal mi problému dost," říká o Černém dnes Horák.

Pro server TN.cz pak Horák dodal: "Měli jsme spolu jít zrušit účet a vyjet výpis z účtu, aby se vědělo, kolik se vybralo. Jenže se neozval. Takže je jasný, že si něco nechal. Plus ještě peníze, co dostával přímo od lidí. Část si nechala a část prochlastal, mám na to svědky," uvedl Horák.

Z brutální vraždy patnáctileté Petry jsou obviněni Michal Kisiov a Tomáš Zavřel. Třetí z mladíků (Jakub Doležal) tvrdí, že dívku nemučil ani nemá podíl na její smrti, že pouze pomohl do popelnice odnést její tělo. V případu figuruje jako hlavní svědek. Kisiov a Zavřel musí počítat s vysokým trestem. Trestu ale zřejmě neunikne ani Doležal.

Ten se podle informací TN.cz v současné době nachází v Brně. Z Jihlavy se odstěhoval, protože velká část města proti němu byla bojovně naladěna.

Související

Ilustrační foto

Na Vysočině pohřešují 31 dětí, vražda dívky v Jihlavě otřásla Českem

Jihlava - Policie na Vysočině v současnosti pátrá po 31 dětech, každému z nich byla nařízena ústavní výchova. V posledních pěti letech se v kraji pohřešovalo 2045 dětí. Těch s nařízenou ústavní výchovou, nebo žádajících o azyl, které z určeného zařízení utekly, bylo přes 80 procent. Většinu pohřešovaných dětí se podařilo najít v pořádku, v roce 2013 ale byla jedna šestnáctiletá pohřešovaná dívka nalezena mrtvá, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Více souvisejících

Vražda Petry (†15) z Jihlavy Krimi (jednorázové)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy