Vytrhli přípojku! V Praze 2 masívně uniká plyn, hasiči evakuovali 66 lidí

Praha - Rychlý zásah hasičů a policistů si v Londýnské ulici v Praze 2 navečer vyžádal hlasitý sykot unikajícího plynu. Firma, která prováděla zemní práce, vytrhla plynovou přípojku, potvrdil informace mluvčí Pražské plynárenské a.s. Miroslav Vránek.

Na místě zasahovala dvě družstva hasičů, kteří z okolí evakuovali 66 obyvatel včetně hostů a personálu nedaleké restaurace. Policisté uzavřeli část Londýnské mezi Rumunskou a Jugoslávskou ulicí. Plynařům byl únik oznámen krátce před osmnáctou hodinou.

„Hasiči měli na místě i nejiskřivý odsavač," řekla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Co ale firma, která v místě cosi kopala, neví ani mluvčí plynařů. Zřejmě si asi někdo detailně neprohlédl plány podzemních sítí.

Plynařům se nakonec podařilo zastavit přívod plynu. „Teď musí odpustit zbytkový plyn, aby mohli začít kopat a podívat se na způsobenou škodu. Nejhorší variantou je, že budeme muset odstavit část plynovodu, která by se týkala asi 15 přípojek, což znamená 96 lidí," dodal Vránek s tím, že se budou snažit, aby obyvatel bez plynu bylo co nejméně.

Plynaři hodlají pracovat na odstranění závady celou noc, aby mohli celý úsek znovu natlakovat. Případem se ale zcela jistě budou zabývat policisté, kteří zjistí, kdo za to může.

Související

V bangladéšské mešitě explodoval plyn. (5.9.2020)

V bangladéšské mešitě explodoval plyn. 17 mrtvých, mnoho vážně zraněných

Sedmnáct lidí přišlo o život a dalších téměř 40 bylo v noci na dnešek zraněno při výbuchu plynovodního potrubí a následném požáru v mešitě na okraji bangladéšské metropole Dháka. Tragédie se stala v době večerních modliteb, napsala s odvoláním na místní úřady agentura Reuters. Příčinu požáru nyní úřady vyšetřují.
Policie SR, ilustrační fotografie

V Dunajské Stredě evakuovali kvůli úniku plynu sto lidí

Kvůli úniku plynu v obytném domě v Dunajské Stredě dnes slovenští hasiči evakuovali zhruba sto lidí. Únik byl nahlášen kolem osmé hodiny ráno na sídlišti Nová Ves, informovala média Zuzana Farkasová ze slovenského hasičského prezidia. Před více než dvěma týdny způsobil výbuch unikajícího plynu v Prešově smrt osmi lidí.

Více souvisejících

Únik plynu

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy