Zázrak ve zlínské ZOO: Narození malých tygřat si ošetřovatelé ani nevšimli

Zlín - Nečekané překvapení připravil pár vzácných tygrů ussurijských svým ošetřovatelům ve zlínské zoo. Zatímco se ošetřovatelé trápili, že si samec se samicí příliš nesedli a navenek o sebe vůbec nejevili zájem, oni se potají úspěšně spářili. Dvě mláďata objevili zoologové ve výběhu před třemi týdny.

Milenecký pár, který se tajně scházel během chladných zimních večerů. Snad proto, aby nikdo nepoznal, že devítiletá Tanja okouzlila o sedm let mladšího Pepíka. "Josef byl zdrženlivý, nejevil zájem o samici. Myj jsme tomu vůbec nedávali nějakou šanci," vysvětluje zoolog Pavel Shromáždil.

Mladý samec zmátl i zkušené zoology. Přes den Tanju ignoroval, večer obdivoval. Když už to vypadalo, že ošetřovatelé budou muset dospělé samici sehnat nového partnera, z tygřího výběhu se nečekaně ozvalo kňourání. "Příjemně nás to překvapilo," usmívá se zoolog.

Třítýdenní mláďata jsou stále se svou matkou ve vnitřním výběhu. Dnes je ošetřovatelé poprvé na pár minut vytáhli ven, aby se malé šelmy předvedly před kamerou a my vám je tak i přes důrazný nesouhlas matky mohli ukázat. "Ten velký výběh by nezvládli co se týká pohybové stránky. Uvnitř zůstanou minimálně do srpna," říká mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

Zatímco návštěvníci zoo mohou dvě nemotorná mláďata sledovat v přímém přenosu díky kamerám, otec Josef výsledek tajené lásky zatím z bezpečnostních důvodů vidět nemůže.

Související

Zoo v Lešné u Zlína

Sup ze ZOO Zlín si svobody neužil, hned první let se mu stal osudným

Samička supa mrchožravého, kterou v červenci odeslala zlínská zoo k vypuštění do volné přírody v Bulharsku, uhynula po nárazu do drátů elektrického vedení. Osudným se jí stal hned první let, sdělila mluvčí zoo Romana Bujáčková. Do bulharského pohoří Východní Rodopy nechala zlínská zahrada ve spolupráci s ochranářskou organizací Green Balkans vypustit už čtyři supy mrchožravé.

Více souvisejících

ZOO Zlín Zvířata

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Čtvrteční nehodu vlaku bez strojvedoucího šetří i policie

Policie vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který odjel bez strojvedoucího a po několika kilometrech vykolejil mezi Čisovicemi a Měchenicemi. Případem se zároveň zabývá i Drážní inspekce. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy