Petru z Jihlavy brutálně umučili před půl rokem. Spravedlnost stále spí

Jihlava - Uplynulo přesně půl roku od strašlivé vraždy mladé Petry Vondrákové z Jihlavy. Dívku zemřela ve strašlivých bolestech, když ji dvojice jejích "kamarádů" nejprve vyhodila nahou z okna. Petra ale přežila, tak ji mladíci odnesli zpět do bytu, kde její vraždu brutálním způsobem dokonali.

Petře Vondrákové bylo 17 let, byla mladá, krásná a měla celý život před sebou. Až když přišel osudný večer na diskotéce Ponorka v Jihlavě, kam se svými kamarády ráda chodila. Z party ovšem nešla domů, ale do bytu Michal Kisiova, kde se parta scházela. Jenže tu noc se všechno strašlivě zvrtlo.

Petra se s Michalem pohádala. Není zcela jasné, kvůli čemu to bylo, ale mluví se o tom, že to byl malicherný spor z minulosti. Hádka skončila tragédií. Michal Kisiov Petru napadl a vyhodil ji z okna. Mladá dívka pád ze 14metrové výšky přežila a vytrpěla si strašné bolesti. V tu chvíli asi ještě šlo nejhorší tragédii zabránit. Jenže Michal Kisiov se svým kamarádem Tomášem Zavřelem se rozhodli, že nemohou nic nechat náhodě a vraždu musí dokonat.

Kisiov tak došel dolů před barák, a zraněnou nemohoucí Petr odvlekl zpět do bytu. Tam ji společně se Zavřelem brutálně zavraždili. Podle dostupných informací ji měli šlapat na krk a škrtit kabelem. Petra po dlouhých minutách ve strašných bolestech nakonec zemřela. Kisiov a Zavřel dobře věděli, co udělali a rozhodli se jejího těla zbavit. Zde do celé kauzy vstupuje třetí mladík - Jakub D., který měl být svědkem vraždy a oběma mladíkům měl pomoci s "odklízením" těla. To nakonec skončilo zabalené do prostěradla na skládce v Henčově.

Rodina o tragickém osudu Petry neměla v té době ani tušení. Když se Petra nevracela domů, rodina zalarmovala policii, která začala po dívce intenzivně pátrat. V jednu chvíli se vyšetřovatelé dokonce zabývali verzí, že byla unesena. Tělo bylo nalezeno přibližně po dvou týdnech. Na stopu skládky v Henčově navedl policii právě Jakub D., který pomáhal tělo odklidit.

Michal Kisiov a Tomáš Zavřel jsou nyní ve vazbě a čekají je soudy. Za strašlivou vraždu jim hrozí až dvacetileté tresty, vyloučit se ale nedá ani výjimečný trest vzhledem ke způsobu vraždy. Jakubovi hrozí trest na čtyři roky ve vězení. To už ale mladé Petře život nevrátí...

Související

Ilustrační foto

Na Vysočině pohřešují 31 dětí, vražda dívky v Jihlavě otřásla Českem

Jihlava - Policie na Vysočině v současnosti pátrá po 31 dětech, každému z nich byla nařízena ústavní výchova. V posledních pěti letech se v kraji pohřešovalo 2045 dětí. Těch s nařízenou ústavní výchovou, nebo žádajících o azyl, které z určeného zařízení utekly, bylo přes 80 procent. Většinu pohřešovaných dětí se podařilo najít v pořádku, v roce 2013 ale byla jedna šestnáctiletá pohřešovaná dívka nalezena mrtvá, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Více souvisejících

Vražda Petry (†15) z Jihlavy

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy