Rozvede se Sobotka? Který ministr padne jako první? Bookmakeři mají jasno

Praha - Vláda premiéra Bohuslava Sobotky, kterou dnes jmenoval prezident Miloš Zeman, podle bookmakerů Fortuny vydrží až do konce řádného volebního období. Složení však nejspíš dozná změn. Vyplývá to z kurzů, které dnes odpoledne sázková kancelář vypsala. Vsadit si ale lze třeba i na Sobotkův rozvod. Vlastní kurzy plánují vyhlásit i konkurenční společnosti.

"Když nepočítáme sportovní sázky, jsou politické události mezi sázkaři nejoblíbenější. A tak jsme u příležitosti jmenování nové vlády připravili několik kursů, které ukazují na možný další vývoj. Výměny ministrů už se staly jakýmsi koloritem a ani tato vláda se jim nevyhne," poznamenal hlavní bookmaker Fortuny Ondřej Vích.

Jako první by se podle kurzu mohla z vlády poroučet ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová z ČSSD. Kurz, že vypadne jako první, je nejnižší 2,5:1. Následovat by ji podle bookmakerů mohli ministr dopravy Antonín Prachař za ANO 2011 či ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD (oba shodný kurz 4:1). Více ministrů podle bookmakerů vymění ve vládě sociální demokraté.

Bookmakeři si všímají i rodinného stavu nového premiéra Sobotky. Podle vypsaného kurzu 1,04:1 Sobotka nepůjde ve stopách některých svých předchůdců a během mandátu se nerozvede.

Olga Sobotková si svého muže vzala v roce 2003, Bohuslav byl v té době ministrem financí a místopředsedou vlády. Zjistit jakékoliv informace o Olze Sobotkové je téměř nemožné. Tak přísně střeží předseda sociálních demokratů soukromí své rodiny.

Olga podle budoucího premiéra počítá s tím, že se bude jako žena předsedy vlády účastnit důležitých reprezentativních akcí. Sobotka doufá, že i přes změnu spojenou s budoucí funkcí bude mít na svou rodinu čas. "Je strašně důležité si vymezit nějaký prostor, který bych nechtěl obětovat. Rád bych se v něm nadále věnoval rodině," řekl.

Dva synové, z nichž jeden chodí do školy a druhý do školky, podle Sobotky změnu zatím příliš nevnímají. "Manželka počítá s tím, že na klíčové veřejné události by mne doprovázela," řekl Sobotka.

Související

důchody

Důchody se od příštího roku zvýší. Poroste i minimální mzda, zavede se jedna superdávka

Vláda dnes na základě příslušných statistických údajů schválila řádnou valorizaci důchodů pro příští rok. Od ledna 2025 se tedy zvýší všechny důchody, tedy nejen starobní, ale i invalidní a pozůstalostní. Průměrný starobní důchod se zvýší o 358 Kč a dosáhne tak hodnoty 21 080 Kč. Současně platí, že za posledních 10 let důchody vzrostly o 18 % více než inflace.

Více souvisejících

Vláda ČR Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy