Další metanolová vlna? Na Ostravsku našli otráveného muže

Ostrava - Začíná snad další vlna otrav metanolem? Před několika dny se otrávil muž na Žďársku, v úterý ráno policisté objevili muže v Ostravě. Mohlo by jít o další otravu metanolem.

Policisté v Ostravě-Zábřehu našli třiačtyřicetiletého muže, Týden.cz uvedl, že by se mohlo jednat o další otravu metanolem. "Prověřujeme okolnosti, za nichž byl nalezen muž s ročníkem narození 1971," uvedla pro on-line deník ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Muž byl převezen do nemocnice, k jeho aktuálnímu stavu se ale Holčáková nevyjádřila.

Psali jsme: Míchal smrtící alkohol, dostal pět let. Soudce vyčinil i postiženým Do Česka dorazila "hra" s alkoholem, umírají při ní lidé. Podívejte se  

Další muž z Moravce na Žďársku se metanolem otrávil v sobotu při rodinné oslavě. V neděli se mu udělalo špatně, proto ho převezli do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Jeho stav je kritický a zatím není jisté, zda otravu přežije. Podle informací televize Nova muž při rodinné oslavě vypil několik panáků rumu.

Vlna otrav metanolem odstartovala v září 2012. Na otravu zemřelo 51 lidí, další desítky skončily v nemocnici a někteří z nich mají trvalé následky. Policie v souvislosti s touto kauzou stíhá přes 30 lidí.

Související

Více souvisejících

kauza: metylalkohol Alkohol otrava

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy