Verdikt za útok v Duchcově soud odložil. Proč?

Ústí nad Labem - Krajský soud v Ústí nad Labem dnes odložil vyhlášení rozsudku v kauze loňského brutálního útoku na manžele v Duchcově na Teplicku na 19. března. ČTK o tom informovala předsedkyně senátu Jana Kurešová s tím, že chce ještě doplnit dokazování. Hlavní líčení bylo kvůli mladistvému obžalovanému neveřejné.

"Při poradě senátu jsme dospěli k názoru, že potřebujeme ještě doplnit hodnotu motokola, které se měli obžalovaní pokusit ukrást," řekla ČTK Kurešová. Soud podle ní 19. března už rozsudek vynese.

Žalobce viní útočníky z těžké újmy na zdraví, některé z pokusu o tento čin, výtržnictví a nejmladšího z útočníků i z nebezpečného vyhrožování. Manželskému páru údajně vyhrožoval také ve chvíli, kdy je odvážela sanitka do nemocnice. Mladíkovi hrozí až šestileté vězení, uvedla Česká televize.

Případ se stal loni v noci na 18. května. Útoku předcházela potyčka u jedné z duchcovských restaurací, kde nejmladší z obžalovaných společně s dalším mladíkem chtěli ukrást kolo. Majitele kola pak zbili, zlomili mu ruku, nos a způsobili mu pohmožděniny na celém těle.

O dvě hodiny později podle spisu vyvolal mladistvý útočník konflikt s manželským párem v nedaleké ulici Bratří Čapků. Mladík pak téměř dvoumetrovou větví na muže zaútočil. Poté se k němu přidali další tři útočníci a brutálně napadli i manželku zbitého muže.

Případ vzbudil zájem veřejnosti až v okamžiku, kdy se objevil videozáznam. Celý incident totiž natáčel strážník městské policie. Služebna byla hned ve vedlejší budově, strážník ale za celou dobu nevyšel ven, aby napadeným pomohl. Následovala série protiromských demonstrací, při jedné z nich bylo zraněno několik policistů i protestujících.

Související

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

Více souvisejících

soudy Duchcov

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 50 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy