Zpěvačka Langerová přiznala: Chybí mi Havel. A co se týče Zemana...

Praha - Zpěvačku a vítězku soutěže Česko hledá Superstar Anetu Langerovou děsí stav české politiky. Není sympatizantkou hlavy státu Miloše Zemana, naopak jí chybí exprezident Václav Havel.

Langerová neskrývá svoje podivování se nad tím, co se v Česku děje. "Od odmítání uprchlíků přes prezidenta, který se jezdí do Číny stabilizovat společnost, až po ministra financí, který představuje největší konflikt zájmů v polistopadové éře," uvedla pro Reportér magazín zpěvačka.

Přiznala, že není zastánce Miloše Zemana a to, co se děje v naší politice, ji děsí. Občas se sice prý objeví někdo, kdo jí přijde sympatický, ale zanedlouho zmizí. Stále prý ale věří, že se můžeme někam posunout a že je možné lidem dodat odvahu.

Mezi současnými politiky by ale její sympatie nezískal zřejmě nikdo. Naopak jí chybí Václav Havel, uvedla Langerová a rozvzpomínala se na jeho úmrtí, kdy z toho byli lidé kolem ní zdrcení. "Teď jsme sami, řikali. Teď už to musíme všechno zvládnout sami. A člověk by si strašně přál, aby to opravdu byli všichni," podotkla.

Dodnes ale prý zjišťuje, kdo všechno to tak nemá. "Říkám si, že to přeci není normální. Je potřeba mít lídry, kteří jsou lidští, nejdou jen po moci a vlastních zájmech," dodala Langerová.

Související

Češi si na Národní třídě připomněli 17. listopad

17. listopad: Svíčky zaplnily chodník na Národní třídě, zazněla Modlitba pro Martu

Planoucí svíčky u pamětní desky k 17. listopadu 1989 dnes zcela zaplnily chodník na pražské Národní třídě. Vedle politiků či zástupců akademické obce je tam přinášeli řadoví občané, kteří částečně ohrazený prostor kolem pamětní desky zaplnili bez ohledu na vládou povolené shromáždění maximálně jedné stovky osob na jednom místě. Vpodvečer se u pietního místa objevili odpůrci premiéra Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Miloše Zemana.
Vladivojna La Chia (foto: Michaela Džurná)

Vladivojna La Chia vydá album inspirované filmem 8 hlav šílenství

Praha – Film o ruské básnířce Anně Barkovové s Anetou Langerovou v hlavní roli se blíží do kin. Společně s ním vyjde také album nezaměnitelné hudebnice Vladivojny La Chia, která k filmu rovněž složila hudbu. Na albu hostuje Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová nebo Ota Klempíř.

Více souvisejících

Aneta Langerová politika Václav Havel

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 50 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Německu se převrhl traktor s vlečkou. 30 zraněných, 10 lidí bojuje o život

Ve středu došlo poblíž města Kandern na jihozápadě Německa k převrácení traktorem tažené vlečky, přičemž přibližně 30 lidí utrpělo zranění. Stav deseti z nich je vážný, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy