Vandalové poničili areál Plzně, šéf Slavie Tvrdík už slíbil uhradit škodu

Neznámí vandalové poničili před nedělním šlágrem první fotbalové ligy mezi Slavií a Plzní tréninkový areál Viktorie, která se kvůli tomu obrátila na policii. Šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík čin odsoudil a západočeskému klubu slíbil uhrazení škod. Policisté podle své mluvčí Michaely Raindlové věc vyšetřují jako přečin poškození cizí věci.

Chuligáni v noci na dnešek vniknuli do areálu v Luční ulici, který pomalovali vulgárními, hanlivými a výhružnými nápisy i směrem k nedělnímu zápasu. Na místě nechali i na stožáru osvětlení oběšenou figurínu v plzeňském dresu, kterou správci ráno sundali. "Momentálně vše řešíme s policií. Jde o velké poškození tréninkového areálu a jeho okolí," řekl ČTK tiskový mluvčí plzeňského klubu Ondřej Lípa.

Tréninkové centrum je posprejované nápisy ze všech stran - nejčastěji Smrt Plzni! s černými nebo červenými písmeny. Nápisy jsou na zdech areálu, na sousedním zeleném teplovodu, ale také na samotném vchodu, kde na vstupním domečku je černě přeškrtnutý znak Viktorie se signaturou SKS Hool's, která je také na více místech. Nápis Viktoria je přeškrtnutý a nad ním je "Zkurvená". Dalším častým podpisem sprejerů je RWD Slavie (fanouškovská skupina Red White Destiny).

V areálu už byla ráno podle správců plzeňská kriminálka, škody se budou určitě pohybovat ve statisících korun. Největší škody jsou právě na fasádě objektu u vjezdu.

Silně posprejována je také lávka přes Mži z hlavního do tréninkového areálu. Objevuje se tam i černý nápis "12. 5. - zemřete!".

Vsichni Ti, kteri ponicili areal Viktorie Plzen, jsou jen sprosti vandalove. Je to hnus, ktery se sportem nema nic spolecneho. Stydim se a jmenem klubu distancuji. Viktorii uhradime naklady na uvedeni do puvodniho stavu. Je to podraz na klub, nedelni zapas ma byt oslava fotbalu.

— Jaroslav Tvrdik (@JaroslavTvrdik) 10. května 2019

Tvrdík se od činu distancoval a slíbil úhradu škody. "Všichni ti, kteří poničili areál Viktorie Plzeň, jsou jen sprostí vandalové. Je to hnus, který se sportem nemá nic společného. Stydím se a jménem klubu distancuji," napsal předseda představenstva Slavie na twitteru. "Viktorii uhradíme náklady na uvedení do původního stavu. Je to podraz na klub, nedělní zapas má být oslava fotbalu," dodal Tvrdík.

Nedělní utkání může hodně napovědět o novém mistrovi. Fotbalisté Slavie před druhým kolem nadstavbové skupiny o titul vedou tabulku před Plzní o dva body.

Související

Více souvisejících

Plzeň HC Slavia Praha Jaroslav Tvrdík

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 45 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Německu se převrhl traktor s vlečkou. 30 zraněných, 10 lidí bojuje o život

Ve středu došlo poblíž města Kandern na jihozápadě Německa k převrácení traktorem tažené vlečky, přičemž přibližně 30 lidí utrpělo zranění. Stav deseti z nich je vážný, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy