Média šílí. Dvojčata Clooneyové a Beyoncé změnily mateřství v trhák

Los Angeles - Narození dvojčat amerického herce George Clooneyho a jeho manželky přivedlo média k šílenství. Těhotenství celebrit se stalo velkým byznysem v roce 1991.

Řada fotoreportérů se sešla před londýnskou nemocnicí ve snaze zachytit první snímky malé Elly a Alexandera Clooneyových. Titulní stránky bulvárních plátků pak zaplnily zprávy s názvy jako "Deset důvodů proč bude George Clooney skvělý otec".

Největším letošním příběhem mateřství se stalo druhé těhotenství americké zpěvačky Beyoncé (35), která má také v nejbližší době porodit dvojčata.

Přestože se obě ženy od sebe nápadně liší, právě na ně se soustředí dětmi posedlé publikum. Beyoncé se na rozdíl od právničky Amal Clooneyové s radostí podělila se světem fotografiemi těhotenského bříška na sociálních sítích i během svých vystoupení. Obhájkyně lidských práv Clooneyová naproti tomu během svého těhotenství vyzvala fanoušky, aby se více soustředili na její práci než na vypouklé břicho.

"Zprávy o Clooneyho dětech jsou velmi vzrušující, protože herec je vnímán jako člověk, kterému trvalo dlouho, než se usadil a ke všemu s tak skvělou a zajímavou ženou," řekl zástupce šéfredaktora magazínu People J.D. Heyman.

Americká herečka Demi Mooreová v roce 1991 nafotila v sedmém měsíci těhotenství akty pro časopis Vanity Fair. Fotografie byla v roce 2016 zařazena magazínem Time na seznam "100 Fotografií: Nejvlivnější snímky všech dob". Time fotografii označil za ukázku toho, jak silné a zároveň sexy může být mateřství. Fotografie podle magazínu navíc proměnila soukromou záležitost ve veřejnou událost.

Podle spoluautorky knihy o mateřství v americké popové kultuře Ann Hallové se mateřství už více něž 25 let potýká s mnoha očekáváními a předsudky o tom, co by ženy měly nebo neměly dělat. "Některé z nás by chtěly zjistit, co si vlastně s dětmi počneme. Jak spojíme naši kariéru a mateřství? To, že pro to už neexistují žádná pravidla, je sice osvobozující, ale zároveň i znepokojující," řekla Hallová.

Beyoncé a Amal Clooneyová také poukazují na rostoucí trend starších matek, který zvyšuje obavy z neplodnosti a rostoucího trhu s její léčbou, na kterou se kvůli oddalování těhotenství v USA vydá až čtyři miliardy dolarů (93,5 miliardy Kč).

Bezdětným celebritám přitom věnují média, jak upozornila americká herečka Jennifer Anistonová, stejnou míru pozornosti. V otevřeném dopise v roce 2016 kritizovala nekonečné spekulace o tom, zda je nebo není těhotná a zda to vůbec plánuje. "Jsme úplné s partnerem i bez něj, s dítětem i bez něj... nepotřebujeme být vdané nebo matkami, abychom byly dokonalé. Máme možnost si samy určovat naše vlastní "šťastně až do smrti"," napsala.

Související

film

Vánoce na Netflixu. 3Bobule, dvakrát George Clooney a mnoho pořadů pro děti

Otevření Kin je stále v nedohledu, takže pokračujeme s exkurzí nabídky VOD služeb. Netflix se již pevně etabloval na českém trhu a přinejmenším nabízí slušný titulkový servis. Na druhou stranu však nabízí také řadu dabovaných snímků, a především zajímavou kolekci českých snímků včetně oblíbených komedií.

Více souvisejících

George Clooney Beyoncé těhotenství Demi Moore děti

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 6 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 7 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy