České maminky preferují golfové typy kočárků, hitem je speciální plyšový medvídek

Brno - České maminky mají speciální požadavky na tvar a funkci kočárku pro své děti. Preferují určitý typ golfového kočárku, důraz kladou na snadné skládání a praktickou údržbu. Velkou roli hraje cena. Jedním z trendů posledních let je pomáhat novorozeným dětem při usínání pouštěním takzvaných bílých šumů.

"Každá firma vyrábí primárně pro svůj trh, protože požadavky se všude trochu liší. České maminky chtějí třeba jiné polohování židliček. Také design chtějí trošku jiný a samozřejmě velkou roli hraje cena," uvedl na veletrhu Pro dítě v Brně marketingový ředitel společnosti Baby Direkt Lukáš Fiala.

Většina českých rodičů od kočárků očekává hlavně kvalitu, dlouhou životnost a mnohostranné využití. Novinkou značky je kočárek MYSTIC vhodný pro děti od narození až do 15 kilogramů váhy, tedy přibližně do tří let. "Produkt jsme vyvíjeli tak, aby vyhovoval především zákazníkům na českém trhu. Chtějí co největší prostor v hluboké korbě, u nás je to délka 80 cm a šířka 34 cm, což zajistí pohodlí dítěti i s fusakem. V létě rodiče ocení větrání na stříšce a v přední části korby, takže dítě ležící na bříšku tudy vidí ven a je klidnější," doplnil produktový manažer firmy Baby Direkt Petr Horáček přednosti novinky.

Kočárek bude od března cenovou alternativou k polským výrobkům. "Spadá tedy do nižší střední třídy, ale vzhledem, výbavou a kvalitou patří do vyšší kategorie," dodal Horáček. Baby Direkt je rodinná společnost, která působí v České a Slovenské republice od roku 1992 a nabízí kompletní sortiment výrobků pro děti od předních světových producentů. Vedle toho navrhuje i zboží vlastní značky ZOPA design.

Podle mělnické společnosti Patron Bohemia je trendem při nákupu dětského kočárku jeho univerzálnost. Většina zákazníků si koupí podvozek, na který lze nasadit lůžko pro novorozence i sedačku pro věší dítě. Velká část zákazníků si k tomu koupí do trojkombinace i autosedačku, která jde připevnit na podvozek. Absolutní menšina chce pouze jednu variantu kočárku a oblíbené jsou stále "golfáče" jako lehký a skladný kočárek na teplé měsíce a na dovolenou pro děti, které už z velké části chodí samy.

Plyšový medvídek vydává bílé šumy

Jde obvykle o zvuky, které děti slyšely ještě v matčině lůně, případně o zvuky spotřebičů, jako je vysvač či fén. Polský výrobce myHummy představil stejnojmennou značku plyšových medvídků, kteří dokážou reprodukovat několik druhů těchto šumů. Zatím se ovládá manuálně, ale už brzy by se měl ovládat i pomocí mobilní aplikace, řekl zástupce společnosti Jiří Wimmer.

Na první pohled jde o obvyklého plyšového medvídka. V plyšovém obale je však vložený malý přístroj s několika programy, které rodič může navolit. "Od šumu plodové vody doprovázeného tlukotem srdce přes déšť či zvuky fénu po příboj. Záleží na tom, který z uklidňujících módů a v jaké hlasitosti je pro dítě ten pravý," uvedl Wimmer. Výhodou je možnost brát medvídka na cesty či ho jen položit do kočárku.

Používání bílého šumu vychází ze studií pediatra Harveye Karpa, který se proslavil knihou Nejšťastnější miminko v okolí, a jeho speciální metody zavinování, která taktéž simuluje pobyt v matčině lůně. Bílé šumy se staly natolik populární, že jich lze nalézt nepřeberné množství například na youtube či je lze stahovat jako aplikace do mobilních telefonů.

Související

Více souvisejících

rodina ženy spánek kočárky děti

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy