Hrátky se záhrobím a démony? Ouija board je nebezpečnější, než tušíte

První zmínky o desce Ouija (Ouija board) pocházejí z Číny, kde ji používali již v 11. století př. n. l. Původně šlo o hru. Až po první světové válce se z ní stala pomůcka pro vyvolávání duchů. Kolem písmen abecedy na desce Ouija jsou slova "ano", "ne", "nevím" a "sbohem". Někdy také "ahoj" a různé symboly. K Ouija board ještě patří ukazovátko (planžeta), které ukazuje odpovědní písmena.

Ouija board je v současnosti „hlavním hrdinou“ mnoha hororů. V nich můžete zaslechnout jen ty základní rady, co se nesmí při seanci dělat, aby se kontakt se záhrobím nevymkl kontrole. Ve skutečnosti jich je však mnoho. Jak tedy poznáte, že je při vyvolávání duchů něco v nepořádku a že jste v nebezpečí?

Prostřednictvím Ouija board se nikdy nepokoušejte ducha zesměšnit nebo ho popichovat. Nikdy se nechichotejte. Neptejte se, zda to funguje. Stejně tak se hystericky neradujte, když to funguje. Neříkejte duchovi vtipy. Následky takového dětinského chování mohou být děsivé. Pochopitelně pro vás.

Nikdy se neptejte Ouija board, kdy zemřete. Když ukončíte hru, vždycky se rozlučte.

To, že s vámi duch komunikuje, ještě neznamená, že říká pravdu. Duch se může snažit získat důvěru například tím, že vám namluví, že je dávno zapomenutý rodinný prapředek nebo duch malého dítěte, který potřebuje vaši pomoc. Ve skutečnosti ale může jít o démona, tedy zlého ducha.

Nikdy nepoužívejte Ouija board sami. Čím více lidí je s vámi, tím lépe. Na místě je tak více energie pro spojení s duchem. Ne každý má kuráž sednout si k Ouija board a dotýkat se planžety. Takoví lidé nicméně mohou být alespoň diváky.

Nepoužívejte desku Ouija tam, kde bydlíte. Pokud se totiž spojíte se zlovolným duchem, jeho energie zůstane ve vašem domě a bude těžší s ním přerušit kontakt. Nikdy nepoužívejte Ouija board na hřbitově.

Až budete hotovi s Ouija board, odstraňte z ní planžetu. A to i v případě, že se jen na moment vzdálíte z místnosti. Nechat planžetu na desce přináší smůlu. Když si chcete dát přestávku, jedna osoba musí vždy zůstat u desky a přidržovat na ní planžetu, aby zůstala zachována energie, kterou jste vytvořili.

Pokud s vámi duch komunikuje tím, že odpočítává, posouvá planžetu přesně dle písmen abecedy, posunul ji na symbol nekonečna (ležatá osmička), drží ji na číslici 8 nebo se představil jako „Zozo“, okamžitě seanci ukončete. Jde o znamení, že se s vámi spojil démon. I v tomto případě nezapomeňte říct „Sbohem/Na shledanou“. Vyděšení lidé na to v panice často zapomenou a pak je zle.

Ouija board se nikdy nepokoušejte spálit. Udělá to víc škody než užitku. Ouija board nechte někde ve skříni a planžetu pro jistotu uložte na jiné místo v bytě.

Související

Násilí

The Guardian: Strašidelná Británie aneb jak se duchové stali národní posedlostí

Bylo to uprostřed noci v dubnu 2020 a všude byl "naprostý klid", říká Mandy Deanová. Žije sama v bytě se dvěma ložnicemi na severu Anglie a spát chodí obvykle až kolem druhé hodiny ráno. Ležela v posteli a četla si, když se najednou ozval zvuk, jako by na noční stolek vedle ní spadlo těžké závaží, napsal zpravodajský server The Guardian.
Ilustrační foto

Proč vidíme duchy? Vědci rozluštili stovky let starou záhadu

Duchové jsou jedním z nejstarších nadpřirozených monster na světě lidem se zjevují po celé zemi. Někteří věří, že jsou to pozůstatky zemřelých lidí, jiní, že jde o následky prokletí, další jejich vznik přisuzují mnoha jiným aspektům, a spousta lidí na ně nevěří. Vědci ale nyní konečně zjistili, jak to s duchy skutečně je.

Více souvisejících

Duchové tajemství záhady Ouija board

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 6 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy