Tohle metereologové nepamatují, teplotní rekordy padly na všech stanicích

Na severu Čech padly dnes teplotní rekordy na všech stanicích, na většině i rekordy pro červen. Nejtepleji bylo v Doksanech na Litoměřicku, a to 38,9 stupňů Celsia. Horko bylo i na horách. Ústecký a Liberecký kraj má za sebou také tropickou noc, ochladí se v noci na čtvrtek. ČTK to řekla Klára Bubnová z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Teplotní rekord pro dnešní den padl na všech 17 měřicích stanicích v Ústeckém kraji a stejném počtu stanic v Libereckém kraji. "Na většině stanic v obou krajích byl překročen rekord i pro celý červen," uvedla Bubnová.

V Polabí v Doksanech na Litoměřicku měli dnes vůbec nejtepleji. Nad osmatřicet stupňů jinde v regionu teplota nevystoupala. V krajském městě naměřili meteorologové 37,8 stupně Celsia. Na Milešovce v Českém středohoří, které se přezdívá větrná hora, bylo dnes 33,9 stupně Celsia. Ochladit se nemohli lidé ani v Krušných horách, například v Nové Vsi bylo 32,1 stupně Celsia.

V Libereckém kraji bylo dnes nejtepleji v České Lípě, a to 36,2 stupně Celsia a třeba ve známém lyžařském středisku Harrachov meteorologové naměřili 32,5 stupně Celsia.

První třicítka na severu Čech dnes padla v 10:30 v Ústí nad Labem. Tropickou noc na dnešek zaznamenaly čtyři měřící stanice v Ústeckém kraji a tři v Libereckém kraji, v Hejnici na Liberecku neklesla přes noc teplota pod 22 stupňů Celsia.

Meteorologové dnes odpoledne vyhlásili v Ústeckém kraji smogovou situaci kvůli vysoké koncentraci přízemního ozonu v ovzduší.

Ochlazení mohou Severočeši podle Bubnové očekávat už v noci, kdy území zasáhne studená fronta. Rekordy podle ní ve čtvrtek na severu Čech odolají, teplota může stoupnout v Ústeckém kraji na 30 a v Libereckém nejvýše na 29 stupňů Celsia.

Související

Více souvisejících

Počasí Teplotní rekordy horko

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 44 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Německu se převrhl traktor s vlečkou. 30 zraněných, 10 lidí bojuje o život

Ve středu došlo poblíž města Kandern na jihozápadě Německa k převrácení traktorem tažené vlečky, přičemž přibližně 30 lidí utrpělo zranění. Stav deseti z nich je vážný, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy