Počasí na dovolené: Předpověď pro prázdninové destinace

Praha - Po horkém týdnu se v České republice konečně ochladí. Teplota má klesnout až na 17°C a to ve čtvrtek. Jaké je ale počasí v nejnavštěvovanějších přímořských destinacích nebo třeba v Paříži?

Prázdniny jsou v plném proudu a mnoho lidí míří na dovolenou. Nejnižší teploty budou tento týden v Chorvatsku. Naopak nejvyšší můžeme očekávat v Itálii u Tyrhénského moře. V okolí Říma může rtuť teploměru vystoupat až na 35°C.

Chorvatsko

Na severu Chorvatska v okolí Rijeky se tento týden budou teploty pohybovat okolo 24°C. Nejchladnější den bude ve čtvrtek, kdy teploměry naměří 22°C. Místy hrozí přeháňky a déšť.

Ve Splitu se budou teploty pohybovat o něco výše, okolo 27°C. V neděli se dokonce oteplí až na 32°C. Teploty moře se budou celý týden pohybovat okolo 25 až 28°C.

Itálie

Jasno, polojasno a zataženo. Taková bude obloha v Benátkách. Nejteplejší den bude úterý, kdy teplota vyšplhá na 31°C. Zbytek týdne se budou teploty pohybovat kolem 29°C.

U Tyrhénského moře naopak teploty pod 30°C neklesnou. Maximální teplota 35°C bude v sobotu. Celý týden bude jasno až polojasno. Teplota moře 27 až 29°C.

Psali jsme:
Červenec byl tropický, co přinese srpen? Čtěte dlouhodobou předpověď
 

Francie

Teploty v Paříži se budou pohybovat okolo 22°C. Během dneška a zítřka očekáváme přeháňky. V týdnu bude jasno a polojasno. O víkendu se oteplí a v neděli tak můžeme očekávat teplotu kolem 27°C.

Na pobřeží Středozemního moře se budou teploty pohybovat o něco výše. A to okolo 30°C. Místy se budou vyskytovat přeháňky a bouřky. Teplota moře 26 až 28°C.

Španělsko

V Barceloně bude jasno až polojasno. Meteorologové očekávají nejvyšší teploty v úterý a středu, kde má být na teploměru 30°C. Ve čtvrtek hrozí místy přeháňky. Teplota moře se bude 25 až 28°C.

Řecko

V Athénách bude celý týden jasno. Maximální teploty budou dosahovat k 33°C a to v úterý, středu a čtvrtek. Podobně na tom bude i počasí na ostrovech Rhodos a Corfu.

Na Krétě budou celý týden přeháňky a teploty se budou pohybovat okolo 30°C. O víkendu se mírně ochladí na 27°C. Teplota moře 25 až 28°C.

Související

Více souvisejících

Počasí dovolená

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy