Do Salvadoru dorazila tropická bouře Selma, pobřeží bičují vysoké vlny

San Salvador - Do Salvadoru dnes dorazila tropická bouře Selma provázená silnými větry, lijáky a nebezpečnými vlnami. Úřady už hlásí sesuvy půdy, pády stromů na silnice a stoupající hladiny řek.

Nad pobřežím však ztratila na síle a změnila se v tlakovou níži. Informuje o tom agentura AP.

Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) předpovědělo, že Selma během neděle přinese přívalové deště a bleskové záplavy.

V karibské oblasti se mezitím vytvořila jiná tlaková níže směřující na Kubu a Floridu, která by se mohla změnit v tropickou bouři. Její centrum je zhruba 80 kilometrů jižně od Havany.

Související

Ilustrační foto

Tropická bouře Amanda pustošila Střední Ameriku, nejméně 14 mrtvých

Na Guatemalu a Salvador udeřila v neděli tropická bouře Amanda, která si tam vyžádala nejméně 14 životů. Kvůli silnému větru a dešti na mnoha místech vypadly dodávky proudu a některé řeky se vylily z koryt. Jedná se o první tropickou bouři letošní sezóny v Tichém oceánu, napsala agentura AFP.
zbraně

Krize v Salvadoru vyvolává obavy, prezident poslal do parlamentu vojáky

V Salvadoru se vyhrotil spor mezi prezidentem Nayibem Bukelem a parlamentem této středoamerické země, který ovládá opozice. Za přítomnosti vojáků uvnitř parlamentu dal prezident poslancům týden na to, aby schválili záměr vlády získat půjčku od středoamerické rozvojové banky na boj s kriminálními gangy. Na výzvu prezidenta se také v neděli před parlamentem sešly tisíce Bukeleho příznivců. Obavy z vývoje v Salvadoru vyjádřily mimo jiné USA i Evropská unie.

Více souvisejících

San Salvador Povodně Bouře Počasí

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy